Επιχειρήσεις

Cenergy: Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το υποθαλάσσιο έργο Utsira High της AkerBP στη Β. Θάλασσα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings,Αλέξης Αλεξίου

Η Aker BP διεξάγει έρευνες και παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Νορβηγία

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, ανέλαβε σύμβαση από την TechnipFMC για 27 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), για το υποθαλάσσιο έργο Utsira High στη Βόρεια Θάλασσα. Το Utsira High αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποθαλάσσια έργα, το Symra και το Solveig, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας. 

Το Symra θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Ivar Aasen, ενώ η φάση 2 του Solveig θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Edvard Grieg. Το έργο Utsira High προσθέτει πολύτιμη παραγωγική δυνατότητα στην Aker BP και θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από την ακτή. Έτσι, οι εκπομπές CO2 στη φάση παραγωγής θα είναι πολύ χαμηλές. Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη όπου και θα εφαρμοστεί επιπλέον εξωτερική, αντιδιαβρωτική επένδυση πολυπροπυλενίου τριών στρώσεων. 

Η Aker BP διεξάγει έρευνες και παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Νορβηγία. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες πετρελαίου στην Ευρώπη, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο (AKRBP)

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu