Για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, με φορολογική διαφάνεια, σταθερότητα και ασφάλεια
Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας – Ιαπωνίας (ΣΑΔΦ) υπέγραψαν σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori Nakayama.
Η Σύμβαση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε φορολογικά θέματα και ειδικότερα στην εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες για μη επιβολή φορολογίας ή για μειωμένη φορολογία μέσω φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής.
Με δεδομένο ότι οι Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας αποτελούν τη σημαντικότερη μορφή οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο κράτη, αναμένεται η Σύμβαση αυτή να λειτουργήσει ως κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, παρέχοντας ένα πλαίσιο φορολογικής διαφάνειας, σταθερότητας και ασφάλειας, καθώς μάλιστα στη Σύμβαση αποτυπώνονται οι σύγχρονες φορολογικές τάσεις σε διεθνές επίπεδο, με βάση την Πρότυπη Σύμβαση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD Model 2017).
«Είναι μια πολύ σημαντική Σύμβαση που θα ενθαρρύνει τις οικονομικές μας συναλλαγές και τις επενδύσεις. Ο κ. Υπουργός συνέβαλε σημαντικά στο να καταστεί εφικτή η σημερινή υπογραφή της Σύμβασης, η οποία αναμένουμε να τεθεί σε ισχύ εντός του επόμενου έτους, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσής της. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε ένα βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας», δήλωσε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasunori Nakayama.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις