Πρόσωπα

Χατζημηνάς (EFA Group): Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με στόχο την άντληση κεφαλαίων

Η EFA Group που αποτελείται από πέντε εταιρείες που ασχολούνται με drones, αισθητήρες και logistics στο defence

Τα σχέδια της EFA Group για είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την επιτυχημένη είσοδο της θυγατρικής Theon International σε αυτό του Άμστερνταμ, αποκάλυψε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς. Οπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος βραβεύτηκε ως Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας από την ΕΥ Ελλάδος, στόχος είναι η περαιτέρω άντληση κεφαλαίων.

Ο κ. Χατζημηνάς εξήγησε ότι η EFA Group που αποτελείται από πέντε εταιρείες που ασχολούνται με drones, αισθητήρες, logistics στο defence, και αντιπροσωπεύει το 40% του τζίρου ομίλου, ενώ η Theon International είναι πλέον το 60% των πωλήσεων. Εκτίμησε ότι μπορεί να εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε περίπου 18-20 μήνες. Στόχος, όπως είπε, είναι η άντληση περαιτέρω ιδιωτικών κεφαλαίων, που θα χρησιμοποιηθούν σε εξαγορές που πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Ο κ. Χατζημηνάς αναφέρθηκε στην είσοδο της Theon στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ στις 7 Φεβρουαρίουείσοδο της Theon στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ στις 7 Φεβρουαρίου, τονίζοντας: «Σηκώσαμε 150 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ με τα 100 εκατ. ευρώ εξ αυτών να κατευθύνονται σε εξαγορές που πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία σε Γερμανία και Αμερική. Είχαμε αρκετές προσφορές για εξαγορά και είπαμε “όχι”. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο στον τομέα μας. Έχουμε ήδη δεσπόζουσα θέση στην αγορά, φιλοδοξούμε να μπούμε και σε άλλους παρεμφερείς τομείς, κι αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα με εξαγορές. Με αυτές θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε τη θέση μας. H Theon είναι το 60% του ομίλου μας και το υπόλοιπο κομμάτι θα μπει στο χρηματιστήριο να ζητήσει χρήματα. Το μεγάλο στοίχημα είναι ότι όπως φέραμε ιδιωτικά κεφάλαια στη Theon θέλουμε να φέρουμε κι άλλα κεφάλαια σε αυτή τη βιομηχανία που είναι η μόνη βαριά υψηλής τεχνολογίας βιομηχανία που έχουμε στην Ελλάδα γι’ αυτό το λόγο θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες του ομίλου με άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων διότι υπάρχουν φοβερές ευκαιρίες να επαναλάβουμε την επιτυχία της Theon».

Το Group EFA (μαζί με την Theon) έκανε το 2023 κύκλο εργασιών 310 εκατ. ευρώ ενώ το 2024 αναμένεται να καταγράψει αύξηση από 30% έως 50%. «Έχουμε 95% της παραγωγικής μας διαδικασίας στην Ελλάδα αλλά μόνο 2% είναι οι πωλήσεις μας εδώ» τόνισε ο ιδρυτής του Group, ενώ γνωστοποίησε πως πολλές φορές έχει δεχτεί προτάσεις εξαγοράς, όμως έχει αποφασίσει να συνεχίσει το ταξίδι, έχοντας ήδη φτάσει να ελέγχει το 60% της αγοράς στον τομέα του.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu