Πολιτική

Χρ. Σταϊκούρας: Θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για το σιδηροδρομικό μας δίκτυο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Την πρόθεση της Ελλάδας να διεκδικήσει πόρους από τον υφιστάμενο και τον επόμενο Μηχανισμό “Συνδέοντας την Ευρώπη” για την ενδυνάμωση του σιδηροδρομικού δικτύου εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη συμμετοχή του στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, υπό την Ισπανική Προεδρία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας: “H ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη μίας πραγματικά ενοποιημένης και αποτελεσματικής αγοράς. 

Η πανδημία, η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και οι φυσικές καταστροφές κατέδειξαν τη σπουδαιότητας της συνδεσιμότητας στις μεταφορές και της ανθεκτικότητας στις υποδομές. Κυρίως, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, που παραμένει κατακερματισμένο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, θα διεκδικήσει πόρους από τον υφιστάμενο και τον επόμενο Μηχανισμό “Συνδέοντας την Ευρώπη” (Connecting Europe Facility), για να ανατάξει και ενδυναμώσει το σιδηροδρομικό της δίκτυο, να ενισχύσει τις διασυνοριακές μεταφορές και να συνδέσει τον σιδηρόδρομό της με λιμάνια της χώρας.

Εργαζόμαστε, μεθοδικά και συγκροτημένα για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu