Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.447,9 μονάδες με -0,23% και ο τζίρος στα 6 εκατ. ευρώ
Με το βάρος των μεγάλων αποκοπών μερισμάτων σε Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Τράπεζας Πειραιώς σήμερα, κινείται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.447,9 μονάδες με -0,23% και ο τζίρος στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται στα 1 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE κινείται με πτώση 0,36% στις 3.523 μονάδες, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM συνεχίζει με κέρδη 0,28% στις 2.316 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,4% στις 1.264 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, με απώλειες 5,5% κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, με απώλειες επίσης και η Jumbo κατά 3,3%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς με ήπιες στο 0,6%.
Στις υπόλοιπες τράπεζες, πτώση περί του 0,6% σημειώνουν επίσης οι Alpha Bank και Eurobank ενώ η Εθνική Τράπεζα κινείται με οριακά κέρδη.
Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ σημειώνουν πτώση περί του 0,6% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 0,2%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Κρι Κρι και ΟΛΠ με κέρδη πέριξ του 1,3% αμφότερες. Ισχυρές απώλειες καταγράφουν η ΕΥΑΘ και η Τεχνική Ολυμπιακή.
Συνεχίζεται το ράλι της Attica Bank, η οποία ενισχύεται σήμερα κατά +5%, μετά το χθεσινό +8%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 46 μετοχές κινούνται με κέρδη και 41 με απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις