Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κινείται προσεκτικά πάνω από 1.460 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.466,26 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,5% και ο τζίρος στα 5 εκατ. ευρώ

Με διάθεση να διευρύνει το ανοδικό σερί και να συνεχίσει πιο ψηλά από τις 1.460 μονάδες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και οι επενδυτές κινούνται με προσεκτικές και επιλεκτικές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.466,26 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,5%, ο τζίρος στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών στα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ενισχύεται κατά 0,55% στις 3.565 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM με +0,45% στις 2.332 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,4% στις 1.317 μονάδες.

Ως προς το ταμπλό, οι Coca Cola, Σαράντης, Τιτάν και ΔΕΗ ηγούνται της αγοράς με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, ElvalHalcor, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda, ΟΠΑΠ, Aegean, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Τράπεζα Πειραιώς, Quest, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Jumbo, Autohellas, Viochalco και Εθνική Τράπεζα.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank είναι η μόνο τραπεζική μετοχή που κινείται με αρνητικό πρόσημο, έστω και -0,31%, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια να χάνουν 0,06%. Αμετάβλητες είναι οι ΕΥΔΑΠ, Cenergy και ΟΤΕ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu