Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,54% στις 1.488,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,9 εκατ. ευρώ
Με απώλειες να καταγράφονται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους τόσο στο placement της Mytilineos όσο και στο νέο κανονισμό λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,54% στις 1.488,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,83% καταγράφει και ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 3.611,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης επίσης με απώλειες 0,79% στις 1.324,33 μονάδες.
H μετοχή της Μυτιληναίος χάνει 5,03% στα 36,98 ευρώ, έχοντας διακινήσει πάνω από 18 εκατ. ευρώ. Η πτώση οφείλεται στην πώληση μετοχών από τον βασικό μέτοχο Ευάγγελο Μυτιληναίο, ο οποίος πούλησε 7,2 εκατομμύρια μετοχές προς 35,5 ευρώ τη μετοχή. Η τιμή αυτή είναι χμαηλότερη κατά 8,8% σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τρίτη 21/5.
Πάνω από 1% είναι η πτώση σε Autohellas και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, Τιτάν, Σαράντης, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Quest, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Lamda.
Στον αντίποδα, με κέρδη 2,60% η μετοχή της Motor Oil και με τις Cenergy, ElvalHalcor, Jumbo και Coca Cola να ακολουθούν επίσης με μικρά κέρδη, ενώ χωρίς μεταβολή είναι η Viochalco.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι τιμές των αεροπορικών καυσίμων πλησιάζουν ξανά τα υψηλά του πολέμου στο Ιράν
- Ευρωαγορές: Βαρύ κλείσιμο με γενικευμένες ρευστοποιήσεις – Στο -1,2% ο Stoxx 600
- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 το premium των γαλλικών ομολόγων
- Τρίτη μέρα κινητοποίησης στην «ΤΕΧΑΝ» – Αστυνομικές δυνάμεις και καταγγελίες για παρεμπόδιση των συνδικάτων
- Παύση Υπολογισμού Δείκτη ATHEX ESG
- Πιερρακάκης για Χρηματιστήριο: «Κεφάλαιο η αξιοπιστία που κερδίσαμε»
- AKTOR: Ισχυρό αποτύπωμα στο Ελληνικό με το νέο The Ellinikon Sports Park
- ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 30.06.2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








