Με υπεραπόδοση τραπεζών
Ισχυρή ώθηση έχουν λάβει για δεύτερη ημέρα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κυρίως οι τράεζες, σηματοδοτώντας την επιστροφή του Γενικού Δείκτη στις 1.300 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών μετά από περίπου μία ώρα συναλλαγών σημειώνει σημαντικά κέρδη 1,25% υπερβαίνοντας τις 1.300 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να έχει ξεπεράσει οριακά τα 10 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει με κέρδη 1,92%, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις τοποθετήσεις στις τράπεζες μετά τη θετική επενδυτική αξιολόγηση εκ μέρους των αναλυτών της Deutsche Bank, που αυξάνουν τις τιμές – στόχους των μετοχών τους.
Η Alpha Bank ενισχύεται 2,77%, η Εθνική Τράπεζα 0,63%, η Eurobank 2,26% και η Πειραιώς 1,32%.
Κέρδη πάνω από 2% έχουν οι Φουρλής 3,37%, Quest 2,64%, ΒΙΟΧΑΛΚΟ 2,4%, Aegean 2,2%, και ακολουθούν ΕΧΑΕ 1,89%, Lamda Deveolpment 1,86%, ΔΕΗ 1,76%, Γρ. Σαράντης 1,58%, Μυτιληναίος 1,39%, Μοτοροιλ 1,09%, ΟΤΕ 1,07%, ΟΠΑΠ 0,72% και Τέρνα Ενεργειακή 0,60%.
Πτωτικά κινούνται ελάχιστες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά η πτώση περιορίζεται στο -0,74%. Ακολουθεί ο ΟΛΠ με -0,23%.
Η Deutsche Bank
H Deutsche Bank στις επενδυτικές αξιολογήσεις για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δίνει σύσταση «Αγοράς» για την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 2 ευρώ από 1,9 ευρώ προηγουμένως, που ισοδυναμεί με περιθώριο ανόδου 35%. Η Alpha Bank αποτελεί κορυφαία της επιλογή λόγω των φθηνότερων αποτιμήσεων και των δυνητικά υψηλότερων περιθωρίων βελτίωσης.
Για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει σύσταση «Διακράτησης» με τιμή στόχο τα 3,3 ευρώ από 3 ευρώ προηγουμένως με μηδενικό περιθώριο ανόδου.
Για την Eurobank έχει σύσταση «Αγοράς» με τιμή στόχο τα 2,05 ευρώ από 1,9 ευρώ προηγουμένως με περιθώριο ανόδου 35%.
Τέλος για την Εθνική Τράπεζα αυξάνει την τιμή στόχο στα 7,1 ευρώ από 6,7 ευρώ πριν με σύσταση «Διακράτησης» hold», δίνοντας περιθώριο ανόδου 13%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Αύξηση 7,2% στις αφίξεις τουριστών και 8,2% στα έσοδα τον Οκτώβριο 2025
- ΥΠΑ: Αυξημένη κατά 6,8% η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια το εντεκάμηνο 2025
- Lamda Development: Δωρεάν διάθεση 281.880 ιδίων μετοχών σε στελέχη της εταιρείας
- Ισπανία: Συντριβή για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε περιφερειακές εκλογές
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ ο Αντώνης Κεραστάρης, ο οποίος εμφανίζεται επικεφαλής άλλης ιδιωτικής εταιρείας
- Allwyn: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
- Κίνα: Αμετάβλητα τα επιτόκια για έβδομο συνεχόμενο μήνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








