Για επιχειρήσεις που ασχολούνται με το εξωτερικό εμπόριο
Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB) διέθεσε 28,54 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 3,57 δισεκατομμύρια ευρώ) σε δάνεια αναχρηματοδότησης ειδικού σκοπού στο πρώτο τρίμηνο του 2026 για την υποστήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ασχολούνται με το εξωτερικό εμπόριο.
Με σταθμισμένο μέσο επιτόκιο για τους δανειζόμενους χαμηλότερο από το μέσο εθνικό επιτόκιο για τα νέα δάνεια προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο πρώτο τρίμηνο, τα δάνεια αναχρηματοδότησης ειδικού σκοπού βοήθησαν τις αναφερόμενες εταιρίες να χαλαρώσουν τις πιέσεις χρηματοδότησης τους, να εξασφαλίσουν παραγγελίες, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέες αγορές, αλλά και να σταθεροποιήσουν τις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα με τη CDB.
Μέσω του ίδιου τύπου δανείων, η αναφερόμενη τράπεζα διέθεσε χρηματοδοτήσεις σε μικρές και μικρομεσαίες εμπορικές τράπεζες, οι οποίες, με τη σειρά τους υποστήριξαν δανειοδοτικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση για την Προαναγγελία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- Τραμπ: Απειλεί ευρωπαϊκές χώρες με δασμούς 100% αν βάλουν φόρο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών σε αμερικανικές εταιρείες
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Η ΕΕ σχεδιάζει φόρο 15% στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για 57 αγρότες από την Κρήτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες υπό το βάρος του παγκόσμιου sell off στην τεχνολογία
- Σήμα εμπιστοσύνης για τα Attica Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη 3,9 φορές και προσφορές 212 εκατ.ευρώ
- Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε «ανόητα» την κατάπαυση του πυρός στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








