Οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν λόγω περαιτέρω πτώσης των διεθνών τιμών φυσικού αερίου
Μειωμένο στα 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι το πράσινο τιμολόγιο Γ1/Ν1 της ΔΕΗ για το Μάρτιο έναντι 12,8 λεπτών που ήταν το Φεβρουάριο και 13,6 λεπτών τον Ιανουάριο.
Η χρέωση για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών είναι 11,9 λεπτά ενώ η νυχτερινή στα 8,037 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Η ΔΕΗ μείωσε την έκπτωση από το 20% τους προηγούμενους δύο μήνες σε 10%.
Οι μειώσεις οφείλονται κυρίως στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που αντανακλάται στις τιμές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Συγκεκριμένα η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική ηλεκτρονική πλατφόρμα TTF, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά εχει υποχωρήσει στα 25 ευρώ η μεγαβατώρα από 40 ευρώ που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου 2023. Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης το καλοκαίρι του 2022 η τιμή είχε ξεπεράσει τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα.
Οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών πρόκειται να ανακοινωθούν σταδιακά μέσα στις επόμενες ώρες στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΕΝ: 1,44 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνών
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.4374
- Η Qualco αποκτά το 50,1% της Multiverse – Επένδυση έως 2,4 εκατ. ευρώ
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ΜΗΝΟΥ 2026
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Οικονομική κατάσταση CrediaBank Α.Τ.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Χρηματιστήριο: Διορθωτική συνεδρίαση με επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στα blue chips
- ALTER EGO MEDIA Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- 40 εκατ. ευρώ o «λογαριασμός» για τα σπιτάκια ανακύκλωσης, λέει το ΠΑΣΟΚ και απαντά στις αερολογίες Γεωργιάδη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








