Οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν λόγω περαιτέρω πτώσης των διεθνών τιμών φυσικού αερίου
Μειωμένο στα 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι το πράσινο τιμολόγιο Γ1/Ν1 της ΔΕΗ για το Μάρτιο έναντι 12,8 λεπτών που ήταν το Φεβρουάριο και 13,6 λεπτών τον Ιανουάριο.
Η χρέωση για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών είναι 11,9 λεπτά ενώ η νυχτερινή στα 8,037 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Η ΔΕΗ μείωσε την έκπτωση από το 20% τους προηγούμενους δύο μήνες σε 10%.
Οι μειώσεις οφείλονται κυρίως στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που αντανακλάται στις τιμές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Συγκεκριμένα η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική ηλεκτρονική πλατφόρμα TTF, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά εχει υποχωρήσει στα 25 ευρώ η μεγαβατώρα από 40 ευρώ που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου 2023. Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης το καλοκαίρι του 2022 η τιμή είχε ξεπεράσει τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα.
Οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών πρόκειται να ανακοινωθούν σταδιακά μέσα στις επόμενες ώρες στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας ο Φάουτσι: Παραπομπή για περιφρόνηση του Κογκρέσου
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία ειδικού σκοπού Great Sea Interconnector
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








