Επιχειρήσεις

Διεθνείς εκθέσεις: Διασπασμένοι οι Έλληνες επιχειρηματίες, ενωμένοι Ιταλοί και Τούρκοι

Όλοι μαζί οι Ιταλοί στη Sial

Το φαινόμενο όπως το αφηγείται στο FinancialReport υψηλόβαθμο στέλεχος έκθεσης τροφίμων, με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό

Τη διάσπαση των εμπόρων και των φορέων της χώρας μας ακόμα και στο εξωτερικό, όταν πηγαίνουν να διεκδικήσουν την προσοχή και τα χρήματα των ξένων επιχειρήσεων αναδεικνύει ένα σχετικά πρόσφατο γεγονός που αφηγήθηκε στο Financialreport.gr υψηλόβαθμο στέλεχος έκθεσης τροφίμων.

Αυτό, δε, συμβαίνει όταν την ίδια στιγμή, οι μεγάλοι μας ανταγωνιστές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, σε τρόφιμα και ποτά, δηλαδή η Ιταλία και η Τουρκία εμφανίζονται πολύ πιο οργανωμένοι και κυρίως ενωμένοι, ειδικά σε τομείς στους οποίους και η Ελλάδα έχει πολύ σημαντική παρουσία όπως το ελαιόλαδο, το κρασί κλπ.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε βρεθεί στην τελευταία διοργάνωση της Sial, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, η οποία λαμβάνει χώρα στο Παρίσι.

Πολλά τα περίπτερα και εντυπωσιακά, όπως συμβαίνει κάθε φορά στην εν λόγω έκθεση που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο όταν πραγματοποιείται, ενώ μετά την πανδημία ενίσχυσε ακόμα το αποτύπωμά της, προσελκύοντας byers από Αυστραλία, ΗΠΑ, ακόμα και Σαουδική Αραβία.

Δύο όμως είναι αυτά που εντυπωσιάζουν: Της Ιταλίας με 1000 τμ και της Τουρκίας, με σχεδόν 800 τμ. Σε αυτά τα δύο περίπτερα είναι μαζεμένα όλα τα περίπτερα των χωρών αυτών, όλες οι περιοχές, όλες οι περιφέρειες, με όλα τους τα προϊόντα από κάθε τους άκρη.

Που βρίσκεται η Ελλάδα; Παντού μεν στην έκθεση, αλλά σε πολλά μικρά περίπτερα, διασπαρμένα παντού μέσα σε αυτή και χωρίς ενιαία παρουσία αναφέρει το εν λόγω στέλεχος. «λλο περίπτερο έχει η Enterprise Greece, άλλο τα Ελλα-δικά μας, άλλα περίπτερα έχουν οι διάφορες Περιφέρειες της χώρας, δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο, μια κοινή εκπροσώπηση, ο κάθε φορέας πηγαίνει στο εξωτερικό μόνος του, λες και είμαστε στην Ελλάδα και κάθε νόμος παρουσιάζει τα προϊόντα του. Αυτό θεωρώ ότι προκαλεί μια σύγχυση στους επιχειρηματίες που έρχονται από το εξωτερικό για να βρουν προϊόντα από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του FinancialReport, πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο έχει περιέλθει στην αντίληψη των αρμόδιων Υπουργείων και αναμένεται να υπάρξει, για αρχή, μια πρώτη ενημέρωση στους διάφορους φορείς, ιδίως από πλευράς Enterprise Greece για να ξεκινήσει μια διαδικασία συζήτησης με στόχο την κοινή εκπροσώπηση στις διεθνείς εκθέσεις.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu