Έρευνα προς κάθε κατεύθυνση διενεργείται από τη δικαιοσύνη για τις φωτιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Η προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αφορά όλα τα στάδια, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα τόσο στην παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, όσο και στην αντίστοιχη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα, η οποία σημειωτέον αφορά το σύνολο των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια.
Υπό αυτό το πρίσμα οι εισαγγελικές αρχές που έχουν την εποπτεία της μεγάλης έρευνας έχουν αρχίσει ήδη να συλλέγουν στοιχεία, σχετικά τόσο με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών, όσο και με τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, οι εισαγγελικοί λειτουργοί εξετάζουν όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν εκ δόλου, όπως π.χ. εμπρησμός δάσους και η καταστραφή του περιβάλλοντος, αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που όφειλαν είτε να αποτρέψουν, είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συναγερμός από την Anthropic: Ρώσοι έφτιαχναν drones-καμικάζι με το Claude
- Επιτόκια Fed: Γιατί οι αγορές προετοιμάζονται για τρεις αυξήσεις
- Σέρρες: Συναγερμός για απόδραση κρατούμενου – Συνεργοί του εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








