Την αφαίρεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank από τον πανευρωπαϊκό συνθετικό δείκτη Stoxx 600, ανακοίνωσε σήμερα ο πάροχος που διαχειρίζεται τον δείκτη, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από την έναρξη της συνεδρίασης της 23ης Μαρτίου.
Για την ένταξη στο δείκτη Stoxx 600 λαμβάνεται υπόψιν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας και η διασπορά των μετοχών της. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι δύο μετοχές ανέκαμψαν το τελευταίο διάστημα, έχουν υποχωρήσει περίπου κατά 65% από το Φεβρουάριο του 2014.
Εκτός από τη Eurobank και την Πειραιώς, εκτός δείκτη θα βρεθούν και οι Rhoen Klinikum, Premier Oil, Ophir Energy, Hunting και Nutreco, ενώ στη θέση τους θα ενταχθούν οι AMS, Faurecia, WH Smith, Beazley, Duerr, Restaurant GRP και Grafton.
Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank θα παραμείνουν στο STOXX 600.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παρακμή: Ο Πλεύρης μία ακόμα εκδοχή του φαινομένου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Επικαιροποίηση ποσοστού συμμετοχής του κου Γκάτζαρου Γεώργιου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Επικαιροποίηση ποσοστού συμμετοχής του κου Μενέλαου Τασόπουλου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΗΠΑ: Υποχώρησε η παραγωγή των εργοστασίων τον Αύγουστο – Βαρίδι το αυξημένο κόστος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








