Δεν υπήρξε ενημέρωση εκ των προτέρων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία
Την απαγόρευση συγκέντρωσης φιλάθλων του Παναθηναϊκού και μηχανοκίνητης πορείας που σκόπευαν να κάνουν σήμερα (26/1) προς το ξενοδοχείο όπου διαμένει η ομάδα στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να την εμψυχώσουν ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε η Αστυνομία, καθώς, όπως διευκρίνισε, δεν υπήρξε ενημέρωση εκ των προτέρων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και επειδή υπάρχει «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια» και την πρόκληση προβλημάτων στην περιοχή.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά χθες βράδυ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρεται:
«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης από τις 14:00 έως τις 21:00 (…) της 26-1-2025 περιμετρικά ξενοδοχείου του κέντρου της Αθήνας στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους Ιοφώντος-Θεαγένους-Γρ. Θεολόγου-Αν. Δημητρίου-Τέας-Διοχάρους-Μιχαλακοπούλου-Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, όπου διαμένει η αθλητική αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, από φιλάθλους του ανωτέρω αθλητικού σωματείου και κάθε μηχανοκίνητης πορείας για την εμψύχωση της αθλητικής ομάδας στο πλαίσιο του αγώνα ποδοσφαίρου για το πρωτάθλημα της Super League μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την 26-1-2025 και ώρα 20:30 στο γήπεδο ‘Γ. Καραϊσκάκης’.
Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.
Επιπρόσθετα, από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις