Μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει τον τον 3ο μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων
Σχεδόν δύο εβδομάδες (16 ημέρες για την ακρίβεια, 6-9 Ιουνίου) έμειναν για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και οι συνδυασμοί με τους υποψηφίους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη.
Και ενώ οι θέσεις των ευρωβουλευτών είναι λίγες, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είναι πολλοί! Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι σκληρός και δυνατός και παρά το γεγονός ότι οι πρώτες θέσεις είναι σχεδόν προαποφασισμένες σε όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν, αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να ονειρεύονται την καρέκλα στα ευρωπαϊκά έδρανα!
Κυρίως στη χώρα μας…
Η οποία όπως πάντα ξεχωρίζει για κάτι το οξύμωρο! Είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει τον τον 3ο μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ! Πάνω από την Ελλάδα είναι η Γαλλία με πληθυσμό 68 εκατομμυρίων και η Γερμανία με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων.
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τη χώρα μας είναι 1.168 σε σύνολο 12.986 υποψηφίων σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς το ίδιο συμβαίνει και με τις βουλευτικές εκλογές: τόσο τα μέλη της Βουλής που εκλέγονται (300) όσα και τα μέλη της κυβέρνησης που τοποθετούνται, είναι πάρα πολλά σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό της Ελλάδας και σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ.
Δείτε παρακάτω τον αριθμό των υποψηφίων από κάθε χώρα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου:
16 days until the first day of the EU Parliament election. #ep2024
Number of candidates
🇪🇺 12,896+
🇫🇷 2,997
🇩🇪 1,413
🇬🇷 1,168
🇵🇱 1,006
🇮🇹 743
🇨🇿 674
🇷🇴 535
🇧🇪 325 (incl. substitutes)
🇱🇹 318
🇭🇺 313
🇸🇰 308
🇭🇷 300
🇱🇻 271
🇦🇹 255
🇫🇮 232
🇩🇰 169
🇸🇮 98
🇱🇺 78
🇮🇪 74
🇪🇪 71
🇨🇾 63
🇲🇹 39…— Europe Elects (@EuropeElects) May 21, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις