Η μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με 24,5%
Αύξηση 15,8% στον τζίρο των καταλυμάτων και 11,8% στην εστίαση τον Μάιο και σε σχέση με πέρυσι, καταγράφουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης, ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας, με ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων στοιχείων για τον κύκλο εργασιών από Διοικητικές Πηγές, Μαΐου 2024. Η μεγαλύτερη αύξηση 24,5% καταγράφεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2024 ανήλθε σε 806.935.197 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15,8% σε σχέση με τον Μάιο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 697.093.343 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2024 ανήλθε σε 247.129.448 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11,8% σε σχέση με τον Μάιο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 221.026.505 ευρώ.
Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2024 ανήλθε σε 1.054.064.645 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,8% σε σχέση με τον Μάιο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 918.119.848 ευρώ.
Εξέλιξη Μηνιαίου Κύκλου Εργασιών (σε χιλ. €) των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων στον κλάδο των Καταλυμάτων και στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης

Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2023 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάιο 2024 σε σύγκριση με τον Μάιο 2023 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (24,5%) και η μικρότερη αύξηση (3,8%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Ετήσιος κύκλος εργασιών επιχειρήσεων αθροιστικά στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, 2023

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αττική Οδός: Κανονικά η κυκλοφορία στη σήραγγα Λιοσίων την Παρασκευή από τις 6 π.μ.
- Metron Analysis: Στο 21,4% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 70% η αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση
- «Βιολάντα»: Ο Τζιωρτζιώτης ρίχνει ευθύνες στον Παπαστεργίου – Τι απαντούν συνεργάτες του υπουργού
- Έφτασε στην Ύδρα ο Μπραντ Πιτ για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του «The Riders»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κατοχύρωση κερδών – Προσγείωση 6,75% από Airbus
- Συνάντηση Μητσοτάκη, Modi για εμβάθυνση σχέσεων σε άμυνα, ναυτιλία, ναυπηγεία και υποδομές
- Τραμπ: «Ίσως κάνουμε συμφωνία με το Ιράν, αλλά θα το μάθετε σε 10 μέρες»
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το squeeze-out της Κύκλος για την Ακρίτας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








