Κώστας Σκρέκας: «Διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις - Εξοικονομούμε πόρους για το Δημόσιο και τους πολίτες»
Έως 40 εκατ. ευρώ εξοικονομεί το ελληνικό Δημόσιο μετά την υπογραφή σύμβασης – πλαισίου του Υπουργείο Ανάπτυξης με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Η συμφωνία ύψους 82 εκατ. ευρώ – συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων προαίρεσης – προορίζεται για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του Δημοσίου σε ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδείχθηκαν ανάδοχος της σύμβασης μετά από τη διεξαγωγή ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού δυνάμει των διατάξεων του ν. 4412/2016.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης προχωράμε σε κεντρικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών που διασφαλίζει διαφάνεια, ευελιξία και λογοδοσία, αλλά και εξοικονομεί πόρους για τον Έλληνα φορολογούμενο. Στόχος της κυβέρνησής μας είναι η συνεχής και σταθερή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες τους και στις απαιτήσεις της εποχής μας».
Ο CEO των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας, δήλωσε: «Η συνέχιση του σημαντικού έργου ταχυδρομικών υπηρεσιών του Δημοσίου ήταν ένα στοίχημα για τα ΕΛΤΑ. Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις χαμηλότερου κόστους στηριζόμενοι στον εξελισσόμενο μετασχηματισμό και αποτελεσματικότερη οργάνωση των ΕΛΤΑ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στεγαστική πολιτική 2026 – 2035: Το νέο σχέδιο για ενοίκια, κλειστά σπίτια, κοινωνική κατοικία και Golden Visa
- Νέα επένδυση logistics 6,9 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι από την ALUMINIUM S.A.
- Σκέψεις για οικονομικό κίνητρο στους αλιείς για την εξαλίευση λαγοκέφαλων
- Δύο σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη
- Το Ιράν ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης του Mitsis Rinela στην Κρήτη
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








