Αυτός ήταν ο 10ος διαδοχικός μήνας που ο πληθωρισμός παρέμεινε εντός του στόχου της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό έως 2%
Σε χαμηλό δυόμισι ετών διολίσθησε το Μάρτιο ο πληθωρισμός στην Ελβετία, στηρίζοντας την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας τον προηγούμενο μήνα να κάνει την πρώτη μείωση των επιτοκίων της από το 2015.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1% τον Μάρτιο, εμφανίζοντας τη χαμηλότερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά από άνοδο 1,2% το Φεβρουάριο.
Αυτός ήταν ο 10ος διαδοχικός μήνας που ο πληθωρισμός παρέμεινε εντός του στόχου της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό έως 2%.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσε τον πληθωρισμό στο 1,3% για τον Μάρτιο.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας μείωσε το επιτόκιο της στο 1,5% τον Μάρτιο, αναφέροντας ότι περιμένει ο πληθωρισμός να παραμείνει χαμηλός τα επόμενα λίγα χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








