Δεν ανοίγει τα χαρτιά του για τα επιτόκια
Kλιμάκωση του πληθωρισμού από τον πόλεμο στο Ιράν προβλέπει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Όλι Ρεν, τονίζοντας ωστόσο ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν μπορούν να προ-δεσμευτούν για μια πορεία για το κόστος δανεισμού.
«Οι κινήσεις για τα επιτόκια δεν είναι αποφασισμένες εκ των προτέρων», τόνισε ο Φινλανδός αξιωματούχος την Τρίτη στο Ελσίνκι. «Παρόλο που η άνοδος του πληθωρισμού φέτος είναι αναπόφευκτη, εξακολουθεί να μην είναι σαφές ποια επίδραση θα έχει ο πόλεμος μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε μιλώντας το Βloomberg.
Η ΕΚΤ «θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τις δευτερογενείς επιπτώσεις της στην οικονομία», συμπλήρωσε, με ιδιαίτερη προσοχή στην αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Καθώς η αβεβαιότητα επιμένει, η ζημιά στις υποδομές παραγωγής ενέργειας είναι «ήδη τόσο μεγάλη που η διόρθωσή της θα συνεχιστεί πολύ μετά το τέλος της πιο οξείας φάσης του πολέμου», κατέληξε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγορές προβλέπουν πως τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν αμετάβλητα στη συνεδρίασή της στις 30 Απριλίου ενώ αργότερα μέσα στο έτος κρίνουν πως θα υπάρξουν αυξήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο κύμα αναδιάρθρωσης στην Ubisoft φέρνει λουκέτο σε δύο στούντιο και εκατοντάδες απολύσεις
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η Εθνική Τράπεζα βράβευσε 12 καινοτόμες ομάδες που ξεχώρισαν στο NBG Business Seeds
- Μουντιάλ για λίγους: Αδεια καθίσματα στη Γκουανταλαχάρα “καρφώνουν” την απληστία της FIFA
- Trastor: Πούλησε τετραώροφο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι έναντι 9,9 εκατ. ευρώ
- Ομιλος ΔΕΗ: Οι άνθρωποι της στο επίκεντρο του επενδυτικού πλάνου των 24 δισ. ευρώ
- ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.Ε. - ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.Ε. – ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 15 – 06 – 2026
- ΕΚΤ: Ετοιμη για νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο υπό την απειλή της Μέσης Ανατολής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








