Το 76% εκτιμά ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης από την κυβέρνηση - Το 70% λέει πως για την κατάσταση των σιδηροδρόμων φταίνε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Η συντριπτική πλειοψηφία 70% των πολιτών αποδίδει ευθύνες σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 25 χρόνια για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και την τραγωδία στα Τέμπη, με μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο, 76%, να εκτιμά ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Public Issue. Επίσης, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τίθεται θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού εξαιτίας της τραγωδίας και το 67% έχει θετική γνώμη για την Μαρία Καρυστιανού.
Συγκεκριμένα, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, φέρουν σημαντική ευθύνη για την υποβάθμιση του ΟΣΕ και την ελλιπή ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2023 ήταν 64%.

Παράλληλα, το 76% των πολιτών εκτιμά ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης από την κυβέρνηση στην υπόθεση των Τεμπών, με το 61% να δηλώνει απολύτως πεπεισμένο για αυτό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 38% των πολιτών αισθάνεται ξανά αγανάκτηση, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, με το ποσοστό να προσεγγίζει το 40% που είχε καταγραφεί αμέσως μετά το δυστύχημα, τον Μάρτιο του 2023.
Παράλληλα, οι πολίτες κινητοποιήθηκαν μαζικά το τελευταίο διάστημα, καθώς 56% δήλωσαν πως συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη των θυμάτων.
Η συζήτηση γύρω από τις ευθύνες της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ συνεχίζεται, με το 60% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως η ιδιωτικοποίηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2023 ήταν 58%, γεγονός που δείχνει πως η άποψη αυτή ενισχύεται σταδιακά.

Στην πολιτική σκηνή, ξεχωρίζει η δημοτικότητα της Μαρίας Καρυστιανού, καθώς 67% των πολιτών διατηρούν θετική γνώμη για αυτήν, ενώ αρνητική άποψη έχει το 26%.

Σχετικά με τις πολιτικές συνέπειες, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τίθεται θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού εξαιτίας της τραγωδίας, ενώ το 35% διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταγράφει ισχυρή δυναμική, καθώς αναδεικνύεται από την κοινή γνώμη ως το κόμμα που ασκεί την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το “premium” του πολέμου: Πώς η κρίση στα Στενά του Ορμούζ μεταφράζεται σε κέρδη δισ. δολαρίων
- Στα 211 ευρώ το μέσο κόστος καλαθιού σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο
- Π. Μπούμπουρας: Ανέλαβε για τρία χρόνια τη δωρεάν αεροκομιδή για κατοίκους της Λήμνου
- ΙΕΛΚΑ: Υποχώρησαν κατά 0,47% οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο
- Αγγελική Γιουρούκου, η νέα Communications Manager της Bally’s Intralot
- ManpowerGroup: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την αγορά εργασίας
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- Από τα 2,35 στα 5,7 δισ. δολάρια τα κέρδη της BP το β’ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








