Το 39% έχουν παραπάνω από 2...
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι Έλληνες βρίσκονται σε ακόμα καλή κατάσταση σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μην εγκαταλείποντας την κουλτούρα της ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με έρευνα της Remax, το 64% των Ελλήνων δηλώνει ότι κατέχει τουλάχιστον ένα ακίνητο (ποσοστό αυξημένο κατά 1% σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο). Εκείνοι που δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από ένα ακίνητα φτάνουν το 39% (ποσοστό αυξημένο κατά 14% σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο), με μόλις το 3% εξ αυτών να βρίσκεται στο εξωτερικό.
Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες και δεύτερου ακινήτου, το 51% το χρησιμοποιεί ως εξοχική κατοικία, ενώ το 21% το εκμισθώνει, επιτυγχάνοντας ένα συνδυασμό προσωπικής χρήσης και δημιουργίας εισοδήματος. Οι δεύτερες κατοικίες βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε παραθαλάσσιες (41%) και αστικές περιοχές (25%), προβάλλοντας την ελκυστικότητα των γραφικών ακτών της Ελλάδας και των πόλεων της που σφύζουν από ζωή.
Το 68%… χαρούμενοι με τη σημερινή κατάσταση
Επιπλέον, το 68% των ερωτηθέντων αισθάνονται χαρούμενοι με τη σημερινή κατάσταση διαβίωσής τους, ενώ το 24% αισθάνονται άνετα οικονομικά με την τρέχουσα στεγαστική τους κατάσταση, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, με το ποσοστό αυτό να είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Την ίδια στιγμή, πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι αισθάνονται άνετα με το ενεργειακό κόστος (17%). Ωστόσο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν στραφεί σε επιπλέον τρόπους πίστωσης ή δανεισμού για να καλύψουν τα μηνιαία έξοδά τους είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με αυτό των Ευρωπαίων (17% και 15% αντίστοιχα).
Αυτή η οικονομική πίεση φαίνεται να συνέβαλε σε πολλούς Έλληνες να εξετάζουν την εφαρμογή μέτρων βιωσιμότητας, με το 33% να σκέφτεται την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και το 24% αντλιών θερμότητας. Και τα δύο ποσοστά εμφανίζονται αυξημένα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (27% και 19% αντίστοιχα). Παράλληλα, όσον αφορά τους Έλληνες που σκέφτονται να μετακομίσουν, το 59% των ερωτηθέντων δίνει προτεραιότητα στις οικονομικές τους δυνατότητες έναντι της τοποθεσίας ενός ακινήτου (ποσοστό αυξημένο κατά 8% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές του Ισραήλ. Ρυθμιστές οι αραβικοί σχηματισμοί
- Τραγωδία στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας
- Φυσικό αέριο: Νέο άλμα στις ευρωπαϊκές τιμές, πάνω από τα 99 ευρώ η μεγαβατώρα
- Κόβεσι στο Politico: «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κινδυνεύει να εξοντωθεί». Απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού στην Ελλάδα
- Aston Martin: Ζημιές και υψηλό χρέος για την εταιρεία του Λώρενς Στρολ
- Ευρώπη: Στενεύει ο κλοιός του χρέους. Κράτη και επιχειρήσεις αντιμέτωπα με ακριβότερο δανεισμό
- Bahri: Σχεδόν δεκαπλάσια τα κέρδη του σαουδαραβικού κολοσσού των δεξαμενόπλοιων
- Fed: Προς «πάγωμα» επιτοκίων αλλά και ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στο μέλλον
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








