Τεχνολογία

Ericcson: Ανακοίνωσε άλλες 1.200 απολύσεις για εφέτος

Πέρυσι η εταιρεία απέλυσε 8.500 υπαλλήλους ή περίπου το 8% του εργατικού δυναμικού της για να μειώσει το κόστος

O σουηδικός τεχνολογικός όμιλος Ericsson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απολύσει περίπου 1.200 υπαλλήλους στη Σουηδία καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ζήτησης για τον εξοπλισμό 5G.

Η εταιρεία είπε ότι η συρρίκνωση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μείωσης του κόστους εφέτος που θα περιλαμβάνει περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Πέρυσι, η εταιρεία απέλυσε 8.500 υπαλλήλους ή περίπου το 8% του εργατικού δυναμικού της για να μειώσει το κόστος.

«Οι πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους καλύπτουν διάφορους τομείς όπως η μείωση των συμβούλων, ο εξορθολογισμός των διαδικασιών και οι μειωμένες εγκαταστάσεις», ανέφερε η Ericsson σε δήλωση τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

Η Ericsson είχε 99.950 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 10.744 εργαζομένων στη Βόρεια Αμερική στα τέλη του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που είχε καταθέσει η εταιρεία στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας έρχεται την ώρα που ακρετές εταιρείες σε όλο τον κλάδο της τεχνολογίας συνεχίζουν να μειώνουν θέσεις εργασίας. Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από 200 εταιρείες τεχνολογίας από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το Layoffs.fyi . Το 2023, περισσότεροι από 260.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν από σχεδόν 1.200 εταιρείες τεχνολογίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu