Η δεύτερη εκτίμηση δείχνει 2,2% αύξηση τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Μάρτιο
Στο 2,2% επιβεβαιώνει τον ετήσιο πληθωρισμό στην ευρωζώνη η Eurostat τον Μάρτιο, από 2,3% τον Φεβρουάριο. Ένα χρόνο πριν, ήταν 2,4%. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 2,5% τον Μάρτιο, από 2,7% τον Φεβρουάριο. Ένα χρόνο πριν, ήταν 2,6%.
Στο 3,1% επιβεβαιώνει στη δεύτερη εκτίμησή της τον πληθωρισμό (εναρμονισμένος) στη χώρα μας, από 3,0% τον Φεβρουάριο.
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (0,9%), τη Δανία (1,4%) και το Λουξεμβούργο (1,5%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,1%), την Ουγγαρία (4,8%) και την Πολωνία (4,4%).
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2025, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαέξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε δέκα.
Την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,56 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,57 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,16 π.μ.) και την Ενέργεια (-0,10 π.μ.).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Optima Bank εξαγοράζει ποσοστό από 67% έως 80,84% της Euroxx Securities
- Επανήλθαν οι φήμες ότι η Optima Bank εξαγοράζει την Euroxx
- Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: Έργα 5,3 δισ. ευρώ παρουσιάζει η κυβέρνηση
- Bloomberg: Η ΕΕ θα επανεκκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Αποζημίωση σχεδόν 1 δισ. δολάρια στην TotalEnergies για ακύρωση αιολικών πάρκων
- Δένδιας από Λονδίνο: Καμία αποστολή πλοίου στα Στενά του Ορμούζ
- Άρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ: Παραίτηση Τζο Κεντ γιατί δεν μπορεί να στηρίξει τον πόλεμο Τραμπ στο Ιράν
- Στη Μεσόγειο το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon με κατεύθυνση την Κύπρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








