Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,05% στις 521 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία αποτύπωσαν και σήμερα τις ανησυχίες πολλών επενδυτών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με οριακή άνοδο 0,05% στις 521 μονάδες, ενώ οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια έκλεισαν σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 8.290 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,33% στις 19.149 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,05% στις 7.577 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο ήταν οι μετοχές που σχετίζονται με τα πολεμικά μέτωπα που είναι ανοιχτά στην παρούσα. Η γερμανική Rheinmetall κέρδισε 1,7%, ενώ η βρετανική BP ενισχύθηκε κατά 2,4%. Στο Παρίσι, η TotalEnergies σημείωσε άνοδο 2,8%.
Από την άλλη, οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών JD Sports υποχώρησαν κατά 4,4%, παρόλο που η εταιρεία ανέφερε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο εξάμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις