Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Έχουν υποβληθεί πάνω από 4,4 εκατομμύρια – Καμία παράταση λέει το ΥΠΟΙΚ

Στις 26 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής

Πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής με την παράταση να μην βρίσκεται προς το παρόν στο τραπέζι του υπουργείο Οικονομικών.

Φέτος για πρώτη φορά πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι είδαν προ-συμπληρωμένη και αυτόματα υποβληθείσα τη δήλωσή τους χωρίς την παρέμβαση κάποιου φοροτεχνικού ή λογιστή και μάλιστα το μισό εκατομμύριο εξ αυτών το έκανε και αυτόματα υποβλήθηκε η φορολογική του δήλωση.

Ερωτώμενος ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ 90,1 στα Παραπολιτικά για λάθη και αστοχίες του συστήματος απάντησε πως «από το 1,3 εκατομμύριο πολίτες που είχαν προσυμπληρωμένες δηλώσεις οι 430 χιλιάδες ήταν αυτοί που θέλησαν να μην πληρώσουν λογιστή και να γίνει αυτόματα η φορολογική τους δήλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 26 Ιουλίου. «Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κινείται ομαλότατα, έχουν υποβληθεί πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος καμίας παράτασης» κατέληξε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu