Επιχειρήσεις

Freedom Holding: Εκτόξευσε στα 1,5 δισ. δολάρια τα έσοδα για το οικονομικό έτος 2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Freedom Holding Corp., Τιμούρ Τουρλόφ

Το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 82%, φτάνοντας τα 375 εκατομμύρια δολάρια

Η Freedom Holding Corp. (FRHC), μητρική εταιρεία της Freedom24, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2024, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, τα έσοδα της εταιρείας διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ (από τα 795,7 εκατ. δολάρια του οικονομικού έτους 2023), ενώ το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 82%, φτάνοντας τα 375 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα της Freedom Holding Corp. ενισχύθηκαν κυρίως χάρη στην ανοδική πορεία των τόκων και των προμηθειών, καθώς και των εσόδων από την ασφαλιστική δραστηριότητα της εταιρείας. Έτσι, τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 181%, φτάνοντας τα 828 εκατ. δολάρια. Τα εισοδήματα από τις προμήθειες ανήλθαν σε 440 εκατομμύρια δολάρια (αύξηση 35% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2023) χάρη στην αύξηση του αριθμού των επενδυτών της πλατφόρμας και του όγκου των συναλλαγών τους στις κύριες αγορές.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των συνδρομητών στην πλατφόρμα Freedom24 αυξήθηκε από 370.000 σε 530.000. Μέρος της ανάπτυξης οφείλεται στη γεωγραφική επέκταση της Freedom24, η οποία τον περασμένο χρόνο άνοιξε γραφεία εκπροσώπησης στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Τα επόμενα στρατηγικά βήματα για την επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Freedom Holding Corp., περιλαμβάνουν το άνοιγμα γραφείων εκπροσώπησης της Freedom24 σε Λιθουανία, Τσεχία και Δανία.

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι το οικονομικό έτος 2024 ήταν ρεκόρ για την εταιρεία μας τόσο σε ό,τι αφορά τα έσοδα όσο και τα κέρδη. Οι κύριες δραστηριότητές μας – το μεσιτικό και το τραπεζικό τμήμα – αποτέλεσαν περίπου το 75% των εσόδων για αυτήν την περίοδο. Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις και στην ψηφιοποίηση, καταφέραμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ευρείας κλίμακας δραστηριότητά μας και να διατηρήσουμε τη θέση του κορυφαίου παίκτη στον κλάδο των ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Καζακστάν», σχολιάζει σχετικά με τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Freedom Holding Corp., Τιμούρ Τουρλόφ.

Τα βασικά και απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας (FRHC) για το οικονομικό έτος 2024 ήταν 6,37 και 6,33 δολάρια αντίστοιχα, ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο βρίσκονταν στα 3,50 και 3,45 δολάρια αντίστοιχα.

Τα assets της Freedom Holding Corp. στις 31 Μαρτίου 2024 είχαν φτάσει τα 8,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε σύγκριση με τα 5,1 δισ. δολάρια του προηγούμενου οικονομικού έτους, που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2023.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu