Θα εντείνουμε επίσης την επαγρύπνησή μας σε πολλές άλλες πλατφόρμες, ιδίως στο TikTok και σε εκείνες του ομίλου Meta, αναφέρει
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να αναρτά το περιεχόμενό της στην πλατφόρμα X λόγω της «εντατικοποίησης του ακτιβισμού» του ιδιοκτήτη της, του Έλον Μασκ, και της «εντεινόμενης τοξικότητας των συνομιλιών» μεταξύ των χρηστών.
«Θα εντείνουμε επίσης την επαγρύπνησή μας σε πολλές άλλες πλατφόρμες, ιδίως στο TikTok και σε εκείνες του ομίλου Meta, μετά τις ανησυχητικές δηλώσεις του Μαρκ Ζάκερμπεργκ», ο οποίος έχει προσεγγίσει ιδεολογικά τον Ρεπουμπλικάνο εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο διευθυντής της Le Monde Ζερόμ Φενολιό στο κύριο άρθρο της εφημερίας.
Ο Μασκ, που αγόρασε το πρώην Twitter το 2022, το μεταμόρφωσε «σε προέκταση της πολιτικής δράσης του, ενός λιμπερταριανισμού που προσεγγίζει ολοένα και περισσότερο την ακροδεξιά, σε όργανο της πίεσης που θέλει να ασκήσει στους ανταγωνιστές του ή στις ευρωπαϊκές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις», πρόσθεσε.
«Αυτό το μίγμα ιδεολογίας και εμπορίου έκρυβε ολοένα και περισσότερο τη Le Monde όπως και τα περισσότερα άλλα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και πάνω από έναν χρόνο, οι αναρτήσεις της εφημερίδας στην πλατφόρμα είχαν περιοριστεί «στο ελάχιστο δυνατόν».
Στο εξής, η ανάρτηση του περιεχομένου της στην πλατφόρμα θα διακοπεί για όσο διάστημα το Χ «λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο». Ο Φενολιό συνιστά στους δημοσιογράφους της να πράξουν το ίδιο. Εκφράζει επίσης την ελπίδα «η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην συνθηκολογήσει στον ορισμό της δημόσιας συζήτησης, που διέπεται από κανόνες, σέβεται τους συμμετέχοντες, τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και τις απόψεις που τρέφουν».
Πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης (Ouest France, Sud Ouest, Mediapart, La Voix du Nord) καθώς και άλλων χωρών (The Guardian, La Vanguardia) έχουν ήδη σταματήσει να αναρτούν το περιεχόμενό τους στην πλατφόρμα Χ, λόγω της επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο Μασκ, στενός συνεργάτης και οικονομικός υποστηρικτής του Ρεπουμπλικάνου, αναμένεται ότι θα διοριστεί υπουργός στην κυβέρνησή του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Ελλάδα 2.0»: Ούτε σημειώματα clawback του 2024 δεν μπορεί να εκδώσει το κράτος εννέα μήνες μετά!
- Revolut, Klarna και Wise μέσα στις 5 top Neobanks με πάνω από 200 δις δολάρια αποτίμηση
- Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,5% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Θετικά για το 53% τα μέτρα
- Alpha Bank: Την 1η Δεκεμβρίου η αποκοπή του προμερίσματος
- Hellenic Cables: Σύμβαση από τον ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Μπέργκαμ: Ο υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ πήγε να «τσεκάρει» τη Ρεβυθούσα για το αμερικανικό LNG
- Αλβανία: Στα χέρια της υπουργού από Τεχνητή Νοημοσύνη «Diella» οι δημόσιες συμβάσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις