Μία δήλωση που δεν δίνει αφήνει θετικά απτά αποτελέσματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών
Στη Βεγγάζη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον ισχυρό άνδρα της Ανατολικής Λιβύης, Στρατάρχη Χαφτάρ.
Σε δήλωσή του ο υπουργός αναφέρεται στις συνομιλίες οι οποίες δεν έφεραν άμεσα θετικά αποτελέσματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να επιτεχθεί στο εγγύς μέλλον.
Ο υπουργός δήλωσε τα εξής:
ανέφερετα εξής: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Βεγγάζη με τον ηγέτη της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαφτάρ, καθώς επίσης και μέλη της οικογένειάς τους υπό την θεσμική τους ιδιότητα.
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω ζητήματα τα οποία αφορούν το μεταναστευτικό, τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς επίσης και τη διμερή μας συνεργασία. Mε τη Λιβύη μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις και ρίζες. Μας συνδέει επίσης, η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο, καθώς και το ζήτημα που έχει να κάνει με μια Μεσόγειο της ειρήνης και της ευημερίας των λαών.
Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο αυτό την αδιατάρακτη σχέση μας και ευελπιστούμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε και απτά αποτελέσματα για την πρόοδο των σχέσεών μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - IR RELEASE H1’26
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ A’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2026
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της Viohalco S.A. (ορθή επανάληψη κατηγορίας ανακοίνωσης)
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Ανακοίνωση Διάθεσης ιδίων μετοχών
- VIDAVO Α.Ε. - Οικονομική έκθεση VIDAVO Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Μητρική)
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Wall Street: Απώλειες υπό το βάρος της έντασης με το Ιράν, του πετρελαϊκού ράλι και της Fed
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Οικονομική έκθεση ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








