Αναμένεται να αναδείξει και επισήμως ως υποψήφια καγκελάριο την Αλίς Βάιντελ
Υπό αυστηρή αστυνομική περιφρούρηση και με χιλιάδες άτομα να διαδηλώνουν εναντίον της, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ρίζα της Σαξονίας το συνέδριό της, από το οποίο, αναμένεται να αναδειχθεί και επισήμως ως υποψήφια καγκελάριος η Αλίς Βάιντελ και να οριστικοποιηθεί το εκλογικό πρόγραμμα.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην μικρή πόλη της Σαξονίας έφθαναν διαδηλωτές από όλη την Γερμανία, με στόχο να εμποδίσουν την διεξαγωγή του συνεδρίου.
Σημειώνεται ήδη καθυστέρηση στην προγραμματισμένη έναρξη, καθώς οι 600 σύνεδροι δεν μπορούν να φθάσουν από το ξενοδοχείο τους στην WT Arena, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο.
«Υπολογίζουμε ότι στην πόλη έχουν φθάσει ήδη περίπου 10.000 άτομα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς.
Η επισημοποίηση του χρίσματος της AfD στην κα Βάιντελ θα γίνει δια βοής και ανατάσεως της χειρός και όχι με μυστική ψηφοφορία, δεν αναμένονται λοιπόν ιδιαίτερα προβλήματα από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ οι σοβαρότερες τριβές, εκτιμάται ότι θα αφορούν το περιεχόμενο του προγράμματος και κυρίως τα θέματα της μετανάστευσης, των αμβλώσεων και της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Έχουν ήδη κατατεθεί εκατοντάδες τροπολογίες από τα μέλη.
Ο ορισμός της «μετανάστευσης», το περίφημο Dexit και η οικογενειακή πολιτική αποτελούν σημεία αιχμής για την γερμανική ακροδεξιά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Ξεκινάει από Δευτέρα 2/2 η υποχρεωτική εφαρμογή – Σε real time η παρακολούθηση του ΦΠΑ
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Κάνει λόγο για «φήμες και αβάσιμες ερμηνείες»
- Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Μήνυμα 112 σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
- HΠΑ: Η Μινεσότα αποτυγχάνει να αποτρέψει την αύξηση των πρακτόρων της ICE
- Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο
- Toυρκικό μπλόκο σε κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τους Κούρδους του Κομπάνι
- Κακοκαιρία Κυριακής: Σε κατάσταση “Red Code” έθεσε η Πολιτική Προστασία μεγάλος μέρος της χώρας
- Πιερρακάκης: “Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








