Πρόσωπα

Γιατί ο Στέφανος Μάνος «τα ψάλλει» στο Χρήστο Σταϊκούρα…

Ο πρώην υπουργός ανεβάζει συχνά-πυκνά αναφορές του στα social media, σχολιάζοντας διάφορα και εκτοξεύοντας πυρά και κατά μελών της Κυβέρνησης

Με αφορμή τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη 3/1/2024 ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος βρήκε ευκαιρία να τα ψάλλει σε έναν υπουργό κατά τη γνώμη του οποίου η δραστηριότητα στο υπουργείο δεν είναι αποδοτική και καθυστερεί. Πρόκειται για τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος βέβαια είναι σε ένα πολύπλοκο υπουργείο με πολλές καυτές πατάτες ιδιαίτερα μετά τις περσινές θεομηνίες και το δυστύχημα των Τεμπών, όπου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να θεραπεύσει τις πληγές σε μεγάλο τμήμα των υποδομών της χώρας.

Ο κ. Μάνος έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X τα εξής:

Με ανακούφιση διάβασα ότι στις διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται ο υπουργός υποδομών κ. Σταϊκούρας. Ο πρωθυπουργός προφανώς εκτίμησε την σπάνια ικανότητα του κ. Σταϊκούρα να καθυστερεί, γεγονός που ταιριάζει στον συντηρητικό χαρακτήρα της παράταξης που κυβερνά.
1. Πριν από μερικές εβδομάδες έγραψα για την καθυστέρηση (άρνηση) του κ. Σταϊκούρα να υπογράψει την απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού. Επειδή δεν υπογράφει, τα έσοδα της Εγνατίας Οδού δεν επαρκούν για την κανονική συντήρηση της και το σημαντικότερο δεν ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και δεν εισπράττει το ΤΑΙΠΕΔ το πολυδιαφημισμένο τίμημα του 1,496 δισ. €.
2. Σήμερα μετά από πολύμηνη κυοφορία ο κ. υπουργός ακύρωσε για σκοτεινούς τεχνικούς λόγους την προμήθεια 100 ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων από την κινεζική εταιρεία BYD. Με τι θα τα αντικαταστήσει και πότε; Νέος διαγωνισμός σημαίνει καθυστέρηση 2,5 ετών και σημαντική αύξηση των τιμών λόγω πληθωρισμού. Αξιοσημείωτο είναι ότι η BYD είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως ώστε να είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποια κουσούρια εντόπισαν οι σύμβουλοι του κ. υπουργού για να διευκολύνουν την καθυστέρηση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu