Συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή, ύστερα από αίτημα της Αλγερίας
Τα «αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς» δεν πρέπει να μετατρέπονται σε όπλα, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, μετά τη διήμερη φονική επίθεση με βομβητές εναντίον μελών του φιλοϊρανικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο, που έχει επιφέρει ως τώρα τον θάνατο 21 ανθρώπων, μαχητών και αμάχων, και χιλιάδες τραυματισμούς.
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας αποτελεσματικός έλεγχος στα αντικείμενα για πολιτικούς σκοπούς, ώστε να μη μετατρέπονται σε όπλα. Αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κανόνα για όλο τον κόσμο, τον οποίο θα έπρεπε να μπορούν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες ενώπιον δημοσιογράφων.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε πως πρόκειται για ένα «ιδιαίτερα σοβαρό» γεγονός, όμως «όχι μόνο λόγω του αριθμού των θυμάτων».
«Η λογική πίσω από την έκρηξη αυτών των συσκευών είναι να πραγματοποιηθεί ένα προληπτικό πλήγμα, πριν από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση. Επομένως, επίσης σημαντικό, πέραν του ίδιου του γεγονότος, είναι ότι πρόκειται για μια ένδειξη που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος κλιμάκωσης στον Λίβανο», συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η κλιμάκωση», κατέληξε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά το διήμερο πολύνεκρο μπαράζ εκρήξεων στον Λίβανο, προγραμματίζεται να συνέλθει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή. Στο εν λόγω αίτημα προχώρησε η Αλγερία, εκ μέρους αραβικών κρατών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Κατάρ πήρε βαθμό από την Ελβετία στις καθυστερήσεις
- «Αφεντικό» από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής 89 – 85 τον Παναθηναϊκό
- Ελβετία: Δημοψήφισμα – πόλωσης για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού της χώρας
- Αλβανία: Διαμαρτυρίες για την ανέγερση και άλλου πολυτελούς θερέτρου στις ακτές της Αδριατικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη
- Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα μετά την προειδοποίηση εκκένωσης
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 50,4 εκατ. ευρώ από 15 έως 19 Ιουνίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









