Αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας
Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία, «με δεδομένο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε:
την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία.
“Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.
Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απίστευτη ανατροπή για τον Έλον Μασκ: Πώς έχασε εκατοντάδες δισεκατομμύρια
- Έρχεται νέο «χτύπημα» στην αντλία: Δυσοίωνες προβλέψεις για βενζίνη και diesel
- Η πύρινη λαίλαπα άφησε στάχτη και καμένα: Ποια η κατάσταση στα μέτωπα
- Το σχέδιο για τη Γάζα: Πώς θα γίνει ο αφοπλισμός της Χαμάς
- Το σχέδιο Ινφαντίνο που γύρισε μπούμερανγκ: Τι θα γίνει τώρα;
- Καπνός από πυρκαγιά: Τα πρώτα συμπτώματα που δείχνουν ότι πρέπει να ζητήσετε βοήθεια
- Η Ισπανία εκτός Σένγκεν λόγω Θέουτα; Το σενάριο που προκαλεί ερωτήματα
- Θερινές εκπτώσεις χωρίς… αγορές: Το 55% των καταστημάτων έχασε τζίρο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








