Τράπεζες

H Viva Wallet χρεώνει μέχρι και το «chat» και γίνεται σαν τις άλλες τράπεζες του «καρτέλ», που κατήγγειλε

Ο Χάρης Καρώνης της Viva Wallet.

Απογοητευμένος πελάτης της τράπεζας σχολιάζει πως η τράπεζα του Χάρη Καρώνη άλλαξε και έγινε σαν τις άλλες στις χρεώσεις...

Η Viva Wallet ξεκίνησε ως μία τράπεζα καινοτόμος, που στηρίζεται στην τεχνολογία και όχι στις χρεώσεις. Μάλιστα ο Χάρης Καρώνης ο επικεφαλής της διοίκησης και μέτοχος ήταν αυτός που έκανε την καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ των τραπεζών, που οδήγησε στην έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των τραπεζών το 2019 και στο πρόστιμο των 41,756 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε για τις χρεώσεις στις υπηρεσίες πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών  στο τέλος του 2023 (σ.σ. ήταν η τελευταία πράξη του πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανού, ο οποίος πήρε των ομματιών του για την Μεγάλη Βρετανία).

Φαίνεται όμως ότι η Viva Wallet σταδιακά υιοθετεί χρεώσεις όπως οι άλλες τράπεζες που τιμώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πελάτης της τράπεζας σχολίασε ακριβώς τη δική του εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι πελάτης της Viva από το 2008, από τα χρόνια που ο @HarisKaronis προσέφερε υπηρεσίες fax2mail και VoIP τηλεφωνικές γραμμές», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Andrew Kordampalos, o οποίος είναι μηχανικός πληροφορικής και συνεχίζει, «με τα χρόνια έγινα και πελάτης στην τράπεζα πλέον Viva Wallet για να υποστηρίξω την καινοτομία και την ευκολία έναντι των συστημικών τραπεζών, αλλά και θερμός υποστηρικτής, καθώς σε κάθε συνεδρίαση τραπεζιτών ο Καρώνης απαιτούσε δωρεάν συναλλαγές χωρις χρεώσεις.»

Αναφερόμενος στο σήμερα ο κ. Kardampalos, σημειώνει ότι η Viva Wallet ζητάει από όλους τους χρήστες της 120€ το χρόνο για τήρηση αριθμού IBAN, καθώς και 60€ το χρόνο για να μπορείς απλώς να συνομιλείς με εκπρόσωπο μέσω chat.

Και καταλήγει αφήνοντας έκδηλη την απογοήτευση του για το πως ένα λαμπρό αστέρι άλλαξε:

«Δεν ξέρω τι συνέβει μέσα σε λίγα χρόνια, αλλά η πολλά υποσχόμενη neobank της χώρας μας κάνει τις “legacy banks” να δείχνουν στην καλύτέρη τους φάση.

Καλό ταξίδι εύχομαι στον κύριο Καρώνη αλλά το άστρο της τράπεζας του από λαμπρό μετατράπηκε σε “διάττον”.»

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu