Οικονομία

Handelsblatt: Νέες εκλογές, παλιές ανησυχίες στην Ελλάδα

Την άποψη ότι η προκήρυξη νέων εκλογών στην Ελλάδα επαναφέρει παλιές ανησυχίες διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα επιστρέφει στην Ελλάδα.
«Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, όσοι έχουν επενδύσει ενδέχεται να αποσύρουν τα χρήματά τους» τονίζει η Handelsblatt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που η ελληνική οικονομία εξερχόταν μετά από έξι χρόνια από την ύφεση, η χώρα απειλείται να επιστρέψει και πάλι στην κρίση «πιθανόν με βαρύτερες επιπτώσεις συγκριτικά με την πρώτη φορά».

Η Handelsblatt αναφέρεται στις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να «τερματίσει το πρόγραμμα λιτότητας, να ανατρέψει τη μεταρρυθμιστική πολιτική και να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού χρέους».

«Δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος για τον Α. Τσίπρα σε περίπτωση που τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει ταχύτατα αποφάσεις, δεδομένου ότι στα τέλη Φεβρουαρίου λήγει το ήδη παρατεταμένο πρόγραμμα βοήθειας και η χώρα έχει επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu