Ολοσέλιδο άρθρο στον νέο πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου και πρώην διοικητή της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, αφιερώνει η Handelsblatt.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Άκερμαν, τα οποία, όπως λέει, έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
«Πριν τον διορισμό του, ο Άκερμαν δεν θέλει να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά το περιβάλλον του υπενθυμίζει τις εμπειρίες που απέκτησε στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης και το ενδιαφέρον του να την επιλύσει για να διατηρηθεί η συνοχή της Ευρώπης», επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Αυτό θέλει πρακτικά να το συνεχίσει.»
Ο σχολιαστής εκφράζει την έκπληξή του για αυτό το ενδιαφέρον του 66χρονου τραπεζίτη για την Τράπεζα Κύπρου και αποκαλεί «κάτι σαν παραίτηση της παραίτησης» την ανάληψη του συγκεκριμένου πόστου σε μια μικρή και ασήμαντη τράπεζα της Ευρώπης, την ώρα που ήταν σε εποπτικά συμβούλια κολοσσών, όπως του ασφαλιστικού οργανισμού Zürich, της Siemens ή της Shell.
«Η θητεία του νέου διοικητή φαίνεται να ξεκινά με μια παρεξήγηση, γιατί όλοι περιμένουν από αυτόν να δραστηριοποιηθεί περισσότερο από ότι ένας επικεφαλής ενός εποπτικού συμβουλίου», σημειώνει ο αρθρογράφος. «Όμως αυτή η ελπίδα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, γιατί όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Άκερμαν δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί, δεν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των υποχρεώσεών του, τις οποίες παίρνει πολύ σοβαρά.»
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο αρθρογράφος, η ανάληψη ενός τέτοιου πόστου προϋποθέτει μεγάλο ιδεαλισμό. «Για τα χρήματα είναι προφανές ότι δεν το κάνει. Η αμοιβή του γύρω στα 68.000 ευρώ το χρόνο είναι peanuts μπροστά στα όσα έχει κερδίσει στην επαγγελματική του ζωή», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU
- Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση χιλιάδες άνθρωποι
- Επίδομα Θέρμανσης: Εως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση
- Ουάσινγκτον: Καταστροφικές πλημμύρες – Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







