Διεθνή

Hurriyet: Συνεργασία έκπληξη Τουρκίας – Ελλάδας στον ΟΑΣΕ

Οι αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν την επιστολή και την κοινή απόφαση, σημειώνει η Hurriyet

Με τίτλο «Έκπληξη κοινού υποψηφίου με την Αθήνα» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet φιλοξενεί δημοσίευμα στο οποίο σημειώνεται ότι «η Άγκυρα και η Αθήνα έλαβαν κοινή απόφαση για να υποστηρίξουν Τούρκους και Έλληνες υποψηφίους στις εκλογές που θα γίνουν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για δύο σημαντικές θέσεις».

Στο κεντρικό δημοσίευμα, στο πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία τονίζεται ότι «η ελληνοτουρκική προσέγγιση αποτυπώθηκε στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς της Ευρώπης».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, επικαλούμενος δημοσιεύματα ελληνικών μέσω ενημέρωσης, γράφει ότι εστάλη στην έδρα του ΟΑΣΕ στη Βιέννη μια επιστολή που φέρει τις υπογραφές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και του Έλληνα υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Η επιστολή προτείνει τον Τούρκο διπλωμάτη Φεριντούν Σινιρλίογλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΕ και την Ελληνίδα διπλωμάτη Μάνια Τελαλιάν για τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ» αναφέρεται.

Οι αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν την επιστολή και την κοινή απόφαση, σημειώνει η Hurriyet.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu