Επενδύσεις

Η Hellenic Seaplanes προσωρινός ανάδοχος για 4 υδατοδρόμια στην Εύβοια

Η Hellenic Seaplanes αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό  του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας για την ανάπτυξη 4 υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη και Αιδηψό, καθώς και μιας τεχνικής βάσης στη Χαλκίδα.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) έβαλε στόχο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να υπάρχουν όχι ένα αλλά τέσσερα υδατοδρόμια στο νησί της Εύβοιας και να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στις μετακινήσεις με υδροπλάνα, ολοκληρώνοντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. Παράλληλα, ξεκινάει η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνωνστην Χαλκίδα για τη συντήρηση, τον τεχνικό έλεγχο και την επιδιόρθωση των αεροσκαφών.

Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A., μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγησή της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων.

Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φάκελους αδειοδότησης των υδατοδρομίων έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Θανάσης Τσέργας δήλωσε: «Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με σκοπό να προλάβουμε την ερχόμενη τουριστική περίοδο για το νησί της Εύβοιας και όχι μόνο. Στην προσπάθεια μας έχουμε μαζί μας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Εύβοιας. Πιστεύουμε να προλάβουμε την έναρξη της λειτουργίας θεωρώντας ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την ανάπτυξη θέσεων εργασίας και την προστιθέμενη αξία στο χειμαζόμενο από ανεργία και δουλειές νησί της Εύβοιας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Hellenic Seaplanes S.A. Νικόλας Χαραλάμπουςαναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η Εύβοια από το δίκτυο υδατοδρομίων. Συγκεκριμένα είπε: «Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) προχώρησε με αποφασιστικότητα και στρατηγική στον σχεδιασμό και ανάπτυξη των λιμένων του βάζοντας και υδατοδρόμια να ενισχύσουν την δραστηριότητα τους».

Στη συνέχεια o κ. Χαραλάμπους τόνισε: «Η ανάπτυξη ενός τόσου μεγάλου δικτύου, πέραν των 100 υδατοδρομίων πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε έτοιμο ένα μέρος του δικτύου, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά από την εταιρία μας για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους.

Τη δυναμική παρουσία της εταιρίας μας αποδεικνύουν οι δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας που έχουμε συνάψει με Tour Operators, Τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιριών από όλους τους κλάδους. Επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας νέος κύκλος σπουδών στο μάθημα με τίτλο “Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση”, που στόχο έχει την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων».

Επίπλέον, ο επικεφαλής της Hellenic Seaplanes σημείωσε ότι μέχρι σήμερα πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. «Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους επεσήμανε ότι μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τους προορισμούς που θα είναι σε λειτουργία αλλά και τις διασυνδέσεις με υδροπλάνο. Είναι μια επένδυση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση του τουρισμού και θα αναπτυχθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu