Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Looking globally from Athens» στα πλαίσια της επετείου 30 ετών λειτουργίας του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του City University. Εμπνευστής και επικεφαλής του τμήματος είναι ο καταξιωμένος Καθηγητής Κώστας Γραμμένος.
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τόνισε τη σημασία της Ναυτιλίας για την Ελλάδα και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την Ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όταν η χώρα βρίσκεται στη «θερμοκοιτίδα» του μνημονίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελληνικής Ποντοπόρου Ναυτιλίας και μοιράστηκαν τις απόψεις τους για την πορεία της ναυτιλιακής βιομηχανίας αλλά και τις προοπτικές της υπό τις υφιστάμενες δυσχερείς συνθήκες. Επίσης συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του Ελληνικού Πιστωτικού συστήματος.
Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Θάλασσας μίλησαν για τις φουρτούνες αλλά και τους ορίζοντες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.
Αξίζει να σημειωθεί η μνεία του Νίκου Τσάκου στην ανάγκη χρηματοδότησης της ναυτιλίας από το πιστωτικό σύστημα με σκοπό την ταχεία επίτευξη των στρατηγικών σχεδίων της.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς δήλωσε ότι η Εθνική αντιλαμβανόμενη την ανάγκη που επισημάνθηκε από τον κ. Νίκο Τσάκο, πρόκειται να αυξήσει το δανεισμό προς τη ναυτιλία παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα.
Αθανάσιος Ι. Σμυρνής»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σι Τζινπίνγκ: Ο Κινέζος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 7 ως 10 Μαΐου
- Απεβίωσε ο Γιώργος Μολυβιάτης, 97 ετών
- Μάντζος: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα επιβεβαιώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας
- Shell: Σύμφωνα με το Bloomberg εξετάζει εξαγορά της BP
- Χατζηδάκης: Εντείνεται η μάχη της κυβέρνησης με το “βαθύ κράτος”
- “Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα”: Εκπνέει αύριο 05/05 η προθεσμία
- Δριτσάνος (Schneider Electric): Τα data centers δεν είναι μόνο για τις μεγάλες εταιρείες
- Ουκρανία: Ο Πούτιν ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις