Οικονομία

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας «έσπασε» τη γραμμή Σκυλακάκη: «Προτείνει» το κίτρινο τιμολόγιο ρεύματος

Γιατί «αντικειμενικά είναι το φθηνότερο

Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει το άγχος ότι υποχρεωτικά πρέπει να πάει να διαλέξει τιμολόγιο ρεύματος. Σκεφτήκαμε τους ανθρώπους που δεν έχουν τον χρόνο και τη γνώση και προσπαθήσαμε να το απλουστεύσουμε με το πράσινο τιμολόγιο”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Καλημέρα”, με τον Γιώργο Αυτιά, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. 

Όπως επισήμανε η κα Σδούκου “αντικειμενικά, το κίτρινο τιμολόγιο είναι το φθηνότερο γιατί στο τέλος του μήνα σε χρεώνει με αυτό ακριβώς που έχεις καταναλώσει. Μία επιχείρηση που καταναλώνει πολλές κιλοβατώρες και την ενδιαφέρει το κόστος ενέργειας, τη συμφέρει να είναι στο κίτρινο τιμολόγιο”, ενώ για το πορτοκαλί τιμολόγιο τόνισε ότι “είναι το τιμολόγιο του μέλλοντος, εκεί θα πάμε κάποια στιγμή”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράσινο τιμολόγιο: «Μεταρρύθμιση» ή τέλεια παγίδα!

Δεν είναι μεταρρύθμιση όταν δεν ξέρεις τι θα πληρώσεις και δεύτερον είναι αδύνατο για την συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών να υπολογίζει την τιμή βάσει του πολύπλοκου μαθηματικού τύπου, που συνοδεύει τα πράσινα τιμολόγια

Ερωτηθείσα για το πως θα κυμανθούν οι τιμές το νέο έτος, η κα Σδούκου απάντησε ότι “διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μία αποκλιμάκωση στις τιμές”. 

Μέχρι τώρα το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλοντος δια στόματος του αρμλόδιου υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη προτείνει το πράσινο τιμολόγιο. Η υφυπουργός «έσπασε» τη γραμμή Σκυλακάκη.

Πάντως, αν ο υπουργός λέει πράσινο και η υφυπουργός κίτρινο, φανταστείτε τους «έρμους» τους καταναλωτές..

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu