Οι μετοχές και των δύο τραπεζών έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 12% μέχρι στιγμής φέτος
Οι μετοχές της HDFC Bank και της ICICI Bank, των κορυφαίων ιδιωτικών τραπεζών της Ινδίας με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, κέρδισαν περισσότερο από 2% τη Δευτέρα, αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα ενέπνευσαν εμπιστοσύνη για την ικανότητά τους να διατηρήσουν υγιή αύξηση των δανείων.
Η HDFC Bank και η ICICI Bank, μεταξύ των βαρύτερων μετοχών του δείκτη αναφοράς Nifty 50, διαπραγματεύονταν 2% και 2,4% υψηλότερα.
Οδήγησαν τους δείκτες των τραπεζών και των ιδιωτικών τραπεζών υψηλότερα κατά 0,6%, ενώ ο Nifty διαπραγματευόταν σταθερά.
Οι μετοχές και των δύο τραπεζών έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 12% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με κέρδη σχεδόν 11% για τους δείκτες των τραπεζών και των ιδιωτικών τραπεζών.
Ο δείκτης Nifty 50 έχει αναρριχηθεί κατά 5% φέτος.
Το Σάββατο, και οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν τα κέρδη τους για το τρίμηνο Ιουνίου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η υγιής αύξηση των δανείων ενίσχυσε τα βασικά έσοδα από τις χορηγήσεις.
Τουλάχιστον έξι αναλυτές αύξησαν τους στόχους τιμών για την HDFC Bank, ενώ εννέα αύξησαν τους στόχους για τις μετοχές της ICICI Bank, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG.
Και οι δύο μετοχές αξιολογούνται κατά μέσο όρο ως «αγορά».
Οι αναλυτές της Nomura αναμένουν ότι η αύξηση των δανείων της HDFC Bank θα καλύψει τη διαφορά από τις υπόλοιπες τράπεζες κατά το τρέχον οικονομικό έτος, ενώ η ICICI Bank αποτελεί την «κορυφαία επιλογή» τους στον κλάδο, λόγω της κορυφαίας επίδοσης του κλάδου σε όλες τις μετρήσεις.
Οι αναλυτές της ICICI Direct δήλωσαν ότι η HDFC εισέρχεται σε μια «ανανεωμένη φάση ανάπτυξης», υποστηριζόμενη από τη βελτιωμένη ρευστότητα, τα ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα και το διαφοροποιημένο δανειστικό franchise.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας ο Φάουτσι: Παραπομπή για περιφρόνηση του Κογκρέσου
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία ειδικού σκοπού Great Sea Interconnector
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








