«Ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις του εμπορίου, οι συνέπειες μπορεί να είναι αρνητικές στην καθημερινή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Σταύρος Καφούνης, τοποθετήθηκε για τη συζήτηση σχετικά με την τετραήμερη εργασία, πρόταση που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι το ελληνικό εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης πίεσης και όχι σε θεωρητικό περιβάλλον.
Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, χιλιάδες επιχειρήσεις -κυρίως πολύ μικρές και μικρές- αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες, γεγονός που δεν επιτρέπει την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος.
Προειδοποίηση για μικρές εμπορικές επιχειρήσεις
Ο κ. Καφούνης σημείωσε ότι ειδικά στο εμπόριο έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ισορροπίας ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους, το οποίο θα μπορούσε να διαταραχθεί από μια βεβιασμένη αλλαγή στο εργασιακό μοντέλο.
«Ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις του εμπορίου, όπου έχει παγιωθεί ένα κλίμα αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους εργοδότες και στους εργαζόμενους, οι συνέπειες μπορεί να είναι αρνητικές στην καθημερινή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ενέχοντας κινδύνους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Δεν μπορεί να αγνοείται ότι το ελληνικό εμπόριο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων, το αυξημένο ενεργειακό κόστος, τη φορολογική επιβάρυνση και τη δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση», σημείωσε ο ίδιος.
«Πρώτα ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη»
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι η επιβολή νέων βαρών στις επιχειρήσεις, αλλά η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.
Όπως υπογράμμισε, ζητούμενο είναι ένα πιο φιλικό οικονομικό περιβάλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα επιτρέψει την ανάπτυξή τους και την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαγκάρντ: Οι τιμές της ενέργειας θα κρίνουν εάν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο
- COCA-COLA HBC AG - Response to press speculation
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες με «βαρίδια» τεχνολογία και άμυνα – Ισχυρές πιέσεις σε ASML και Rheinmetall
- Wall Street: Βουτιά 4,7% στον Nasdaq και «κραχ» 1.447 μονάδων στον Dow Jones – Μαζικό shell-off στην τεχνολογία
- Πλαστικά Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Naturplas Industrial στο Μαρόκο έναντι 16,2 εκατ. ευρώ
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΣΕ ΣΩΜΑ”
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΣΕ ΣΩΜΑ”
- Η JPMorgan στο μικροσκόπιο των Δημοκρατικών για τις σχέσεις της με τον Τζέφρι Έπσταϊν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









