Πρόσωπα

Καραμούζης (SMERC): Επόμενοι στόχοι ελαιόλαδο – καλλυντικά – κλινικές ζώων και το σχόλιο για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Ο επικεφαλής του fund Smerc Νίκος Καραμούζης

Γιατί ''χάλασε'' deal του fund με γαλακτοκομική εταιρεία

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις έβγαλε, πέρα από την πορεία της εταιρείας και τις επενδύσεις, η παρουσίαση της εταιρείας αναψυκτικών από το Βόλο, της ΕΨΑ. 

Καθώς, πλέον, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει με ποσοστό 66% από το 2023 το fund Smerc με Πρόεδρο τον πρώην τραπεζίτη Νίκο Καραμούζη, το στέλεχος αποκάλυψε, στο περιθώριο της εκδήλωσης, τους επόμενους επενδυτικούς στόχους του σχήματος, οι οποίοι είναι «πάντα εκτός Αττικής» σύμφωνα με τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΨΑ: Από το Βόλο μέχρι την Κίνα 100 χρόνια δρόμος – Στόχος €18 εκατ. πωλήσεις το 2024 από 10,7 εκατ. το 2022

Η εταιρεία έκλεισε το 2023 με 14 εκατ. ευρώ τζίρο

Όπως σημείωσε, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται ελαιόλαδο, μια οικογενειακή επιχείρηση με πολύ σημαντικές προοπτικές.

Σε συζητήσεις, εξάλλου, είναι το fund, κατά όσα ανέφερε ο πρώην τραπεζίτης και με ελληνική εταιρεία που παράγει καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής, ένας κλάδος, ο οποίος έχει, επίσης, πολύ μεγάλη δυναμική.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που το fund κοίτα διεξοδικά και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, ειδικά για την πρώτη, να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και προσεγγίσεις που δεν προχώρησαν, όπως αυτή με γαλακτοκομική εταιρεία της Θεσσαλίας μεσαίου βεληνεκούς, για την οποία ο κ. Καραμούζης ανέφερε ότι δεν ήταν τόσο ψηφιοποιημένη όσο αναμενόταν. Είναι, εξάλλου, όπως τόνισε και πολλά ζητήματα που μπορεί να καταστρέψουν ακόμα και την τελευταία στιγμή σχεδόν κλεισμένες συμφωνίες όπως πχ ο ισολογισμός μιας εταιρείας που δεν είναι τόσο «συμμαζεμένος» όσο υπήρχε αρχικά προσδοκία…

Επενδύσεις σε δώδεκα εταιρείες 

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, οι βασικοί πυλώνες στους οποίους εστιάζει το fund είναι τα ζώα συντροφιάς, μέσω μετοχών σε κλινικές για ζώα που έχουν εξαγοραστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα τρόφιμα, μέσω επενδύσεων σε εταιρείες όπως η Άροσις και η Crop, η τεχνολογία και η ψηφιακή ασφάλεια μέσω της Cordia, ενώ το fund έχει επενδύσει και στον τουρισμό, μέσω της εξαγοράς του ξενοδοχείου Patmos Aktis & Spa.

Ειδικά, ο τουρισμός, όπως σημείωσε ο πρώην τραπεζίτης είναι ένας τομέας που θα είναι τα επόμενα χρόνια σε ιδιαίτερη ανάπτυξη.

Κατά τον επικεφαλής του Smerc ο πρώτος επενδυτικός κύκλος του fund ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2025, με τα περισσότερα από τα διαθέσιμα 140 εκατ. ευρώ να έχουν ήδη δαπανηθεί σε επενδύσεις σε 12 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο “εξακολουθούμε” να κοιτάζουμε ευκαιρίες και αναζητούμε επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητες να αναπτυχθούν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έργο τέχνης» το εργοστάσιο του Θεοδωρόπουλου

Σχόλιο, εξάλλου, έκανε ο Νίκος Καραμούζης και για τον συνεργάτη του στις επιχειρήσεις των εμφιαλωμένων νερών (ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ), μέσω της Water Invest, πρώην Mr Chipita, νυν ΙΟΝ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο και συγκεκριμένα για την ενασχόλησή του με την υδροπονική καλλιέργεια τομάτας: «Το εργοστάσιο αυτό είναι ό,τι πιο σύγχρονο, είναι ένα έργο τέχνης».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τομάτα από αυτή την καλλιέργεια».

Μ.Μπακ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu