Παρότι το Σύνταγμα άλλαξε, η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών
Αν και έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από την τελευταία Αναθεώρηση του Συντάγματος, η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, με αποτέλεσμα να παραμένει σε ισχύ η σύντομη αποσβεστική προθεσμία (παραγραφή) των τυχόν ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων.
Αυτή την επισήμανση κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, παραπέμποντας στη χθεσινή τροπολογία των έξι βουλευτών του Κινήματος Δημοκρατίας για άμεση συζήτηση στην Ολομέλεια όλων των δικογραφιών που αφορούν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Όπως τονίζει:
«Χθες, οι βουλευτές μας κατέθεσαν μία πολύ κρίσιμη τροπολογία και για τα Τέμπη αλλά και για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που εμπλέκονται υπουργοί και άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Παρά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος (Άρθρο 86) που εξισώνει την παραγραφή αδικημάτων μεταξύ πολιτικών προσώπων και πολιτών, η ΝΔ δεν άλλαξε εδώ και έξι χρόνια τον απαράδεκτο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.
Για να γίνει κατανοητό: Τα αδικήματα των υπουργών όσον αφορά π.χ. στα Τέμπη μπορεί να παραγραφούν μέχρι τον Ιούλιο του 2025, με το τέλος της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής! Καλούμε τον Κ. Μητσοτάκη να αποδείξει έμπρακτα αν εννοούσε τις τελευταίες του δηλώσεις».
Χθες, οι βουλευτές μας κατέθεσαν μία πολύ κρίσιμη τροπολογία και για τα Τέμπη αλλά και για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που εμπλέκονται υπουργοί και άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Παρά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος (Άρθρο 86) που εξισώνει την παραγραφή αδικημάτων μεταξύ…
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 5, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Reports First Quarter 2026 Results and Declares Dividend on Common Stock
- Σοκ στην πρεμιέρα για Πορτογαλία: Το Κονγκό της έκοψε βαθμούς
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Eurostat: Στον πάτο παραμένει η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά η ευημερία των νοικοκυριών εμφανίζεται λίγο καλύτερη
- Βουλγαρία: Δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της Lukoil
- Τραμπ: «Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί σύντομα, ίσως αύριο ή την Παρασκευή»
- Τσαβδαρίδης για επιχειρηματικά πάρκα: Έρχονται παρεμβάσεις για διαφάνεια, ανταγωνιστικότητα και ενίσχυση επενδύσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








