«Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ξεκινάει σήμερα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική μας οικονομία» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ.
«Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δίνει το έναυσμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης χιλιάδων καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα, την επιστροφή των καταθέσεων και την άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων» τονίζει η κα Κατσέλη και προσθέτει:
«Μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με πολύ πιο αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, αντιλαμβανόμενες τις τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, το μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Κυρίως όμως, οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανέλθουν στο βασικό τους ρόλο, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με τη χρηματοδότηση νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιώσιμων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθούν επενδύσεις, που θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Συνεπώς, για της Ελληνικές Τράπεζες, η ανακεφαλαίωση έχει ουσιαστικό κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανάρτηση Ρώσου φαρσέρ στο Χ: «Το γραφείο του Θάνου Ντόκου μας έστειλε την πρόσκληση για τη βιντεοκλήση»
- Φωτιά στην Οινόη: Εκκενώθηκαν προληπτικά επτά κατοικίες, μαρτυρίες για τσιγάρο από διερχόμενο όχημα
- Σίλβερστοουν: Ο Λεκλέρ θριάμβευσε σε ένα γκραν πρι γεμάτο ανατροπές
- Βασικός υποψήφιος ο Κλοπ για τη Γερμανία μετά το φιάσκο στο Μουντιάλ
- Μυστήριο στοίχημα στην Polymarket για αποχώρηση Πούτιν έως το τέλος του 2026
- Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην Οινόη
- Οι Αμερικανοί μπούχτισαν από την πολιτική, αλλά τους αρέσει να ακούν απόψεις διασημοτήτων
- OPEC+: Νέα αύξηση παραγωγής από τον Αύγουστο ενώ ανακάμπτουν οι ροές πετρελαίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







