Αλλάζει η διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Πλέον οι εντατικές στα νοσοκομεία δεν θα διαχωρίζονται σε covid-19 και non covid, έτσι οι ασθενείς με κορονοϊό δεν θα απομονώνονται από τους υπόλοιπους. Από εδώ και στο εξής, οι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων έναντι του κορονοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας.
Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εργαζομένους των μονάδων υγείας, που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.
Η πρόταση πυροδότησε ενστάσεις με αποτέλεσμα το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα νοσοκομεία να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: 44 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου – Εξετάζεται δολιοφθορά
- Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής, επί δεκαετίες στέλεχος του ΚΚΕ
- Ενέργεια: Η Ρωσία επιστρέφει σε σύνοδο της G20 στις ΗΠΑ – Γιατί προκαλεί αντιδράσεις
- Καύσωνες στην Αττική: Πώς αλλάζει ο χάρτης έως το 2060 – Οι πιο ευάλωτες γειτονιές
- Το λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι με το ChatGPT όταν γράφουν το βιογραφικό τους
- Νέα μελέτη ανατρέπει όσα ξέραμε για υπογεννητικότητα και οικονομία
- Πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες από οικονομικά; Η θέση της χώρας στην ΕΕ
- Σε «λεπτό πάγο» η γερμανική οικονομία: Γιατί η νίκη του AfD απειλεί το σχέδιο ανάκαμψης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








