Το Κέντρο Γυναικείων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια
Αποκλεισμένο από χθες βράδυ (7/3) παραμένει το κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ, το Πέρα και τους γύρω δρόμους, μετά την απαγόρευση της πορείας και των σχετικών εκδηλώσεων για να τιμηθεί η σημερινή, 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Ο αποκλεισμός επιβλήθηκε σε εφαρμογή της απόφασης της τοπικής περιφερειακής διοίκησης του Πέρα για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί.
Στην ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης αναφέρεται ότι οι εκδηλώσεις «ενδέχεται να οδηγήσουν σε ενέργειες που μπορεί να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη» και σημειώνεται ότι όλες οι δραστηριότητες, όπως συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, δελτία Τύπου, διανομή φέιγ βολάν και καθιστικές διαμαρτυρίες απαγορεύονται εντός και γύρω από την πλατεία Ταξίμ για 24 ώρες.
Η απαγόρευση αφορά μεταξύ άλλων και τη «Φεμινιστική Νυχτερινή Πορεία», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από γυναικείες οργανώσεις. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, τοποθετήθηκαν από χθες βράδυ κιγκλιδώματα στην πλατεία Ταξίμ, πολλοί δρόμοι και λεωφόροι έκλεισαν για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι σε κεντρικά σημεία και έκλεισαν οι γύρω σταθμοί του μετρό.
Το Κέντρο Γυναικείων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια για την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για απαγόρευση των εκδηλώσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
- Porsche: Νέο πακέτο περικοπών πριν τον Ιούλιο επιδιώκει ο Leiters
- Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων
- Ελληνικό Μετρό: Αναμόρφωση προϋπολογισμού λόγω αποζημιώσεων για έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Πέθανε ο νομπελίστας φυσικός Φρανσουά Ανγκλέρ
- Καιρός: Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Λεπτοκαριά Θεσπρωτίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








