Ελλάδα

Κόντρα Χρυσοχοΐδη – αγροτών για τα τρακτέρ στην Αθήνα: Τους είπε «όχι», κατεβαίνουν την Τρίτη

Αρνήθηκε ο υπουργός το αίτημα να κατέβουν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, θετικός σε Ι.Χ. και λεωφορεία Αμετακίνητοι οι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

«Όχι», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και οργανώνουν το πώς θα γίνει η κάθοδος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να κατεβάσουν 150 με 200 τρακτέρ στην Αθήνα.

Οι αγρότες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να συντονίσουν την εκκίνηση και τον τρόπο της καθόδου τους στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχόμενη Τρίτη, σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβαν στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψή τους στη Νίκαια Λάρισας.

Εν τω μεταξύ, νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας. Στον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 3 μ.μ. προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu