Η συμμετοχή της Intracom Ventures AE στην Selene Enterprises θα υλοποιηθεί μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψει το 25% στην εν γένει χρηματοδότηση της συναλλαγής
Τη συμφωνία με την Intracom Ventures για την απόκτηση ποσοστού στην κυπριακή θυγατρική της που ελέγχει ποσοστό στη Regency Hellenic Investments ανακοίνωσε η ΛΑΜΨΑ.
Συγκεκριμένα, η Λάμψα ενημερώνει ότι κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων προέβη σήμερα στην υπογραφή συμβάσεως μετόχων (shareholders agreement) με την “Intracom Ventures Μονοπρόσωπη Α.Ε.” (100% θυγατρική της “Intracom Holdings Α.Ε.”) για την απόκτηση από την τελευταία ποσοστού 25% στη μέχρι σήμερα 100% κυπριακή θυγατρική της “Selene Enterprises Company Limited”, διά της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ήδη ανακοινωθείσα και εγκεκριμένη απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Regency Hellenic Investments S.A. μέσω συνδυασμένης απόκτησης του ποσοστού μετοχών (33,91%) που κατέχουν στην ως άνω εταιρεία τα πιστωτικά ιδρύματα Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan) που επίσης κατέχουν στη Regency.
Η συμμετοχή της Intracom Ventures AE στην Selene Enterprises Company Limited θα υλοποιηθεί μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψει την αναλογία της (25%) στην εν γένει χρηματοδότηση της συναλλαγής, η δε συναφθείσα σύμβαση μετόχων μεταξύ της Λάμψα και της “Intracom Ventures ΑΕ” ρυθμίζει καταλλήλως τις μετοχικές σχέσεις των μερών.
Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της εν γένει επένδυσης της εταιρείας στη Regency Hellenic Investments A.E. τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, τη λήψη τυχόν άλλων αναγκαίων κανονιστικών ή συμβατικών εγκρίσεων και την ταυτόχρονη απόκτηση του αντίστοιχου τμήματος μετοχών και δανείων, που κατέχουν οι πωλήτριες τράπεζες κατά τα ως άνω.
Η εταιρεία θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Νότια Αφρική πήρε βαθμό στο φινάλε με την Τσεχία
- Άλμα η μετοχή της Intel με καύσιμο αναφορά Τραμπ για συνεργασία με Apple
- Βανς: Το πετρέλαιο αρχίζει να κυλάει στα Στενά του Ορμούζ, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στο Λίβανο
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
- Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Χρέος μας η μείωση στην τιμή του αργού να περάσει στην αντλία»
- Eυρωπαϊκές αγορές: Aπώλειες και μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- Καρυστιανού για απόφαση Αρείου Πάγου: Ο κ. Πιερρακάκης άρχισε να αναζητά οδούς διαφυγής για την αισχροκέρδεια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








