Οι άνεργοι ανήλθαν σε 488.667 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο - Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας έως 24 ετών, στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας
Μειώθηκαν κατά 1,7% οι απασχολούμενοι το Δ΄τρίμηνο του 2023 σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 12,5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού για το Δ΄ τρίμηνο του 2023 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Αναλυτικά, κατά το Δ΄ τρίμηνο του 2023, ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 4.183.128 άτομα παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,7%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση κατά 1,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 488.667 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 12,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό ανεργίας το Δ΄ τρίμηνο 2023 ανήλθε σε 10,5%. Το ποσοστό ανεργίας κατά το προηγούμενο τρίμηνο (Γ’ 2023) ήταν 10,8% και κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (Δ’ 2022) ήταν 11,9%.
Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.360.932. Ειδικότερα, τα άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού κάτω των 75 ετών, ανήλθαν σε 3.126.273. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 3,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας έως 24 ετών, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού.
Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30-44 ετών, στην Περιφέρεια Κρήτης, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης ιθαγένειας.

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά
- “Την λυπήθηκα τη Τζόρτζια και βγάλαμε φωτογραφία”
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 10,4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάιο
- Το Πεντάγωνο ζητά έκτακτα 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν
- CNN: Η Τεχεράνη ζητά εγγυήσεις για τον Λίβανο πριν την επανέναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Optima bank: Μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2025
- Μικρή υποχώρηση στα δάνεια υπό διαχείριση των servicers το α’ τρίμηνο – Στα 79,6 δισ. ευρώ η συνολική αξία
- Hyatt: Η διεθνής αλυσίδα κάνει ντεμπούτο στην Πάρο με το ξενοδοχείο Parian Chronicle
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








