"Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει, όχι μόνο για την γεωπολιτική του σημασία για την Ελλάδα, αλλά και για τις εμπορικές του προοπτικές"
Στα βήματα συνεργασίας που οδηγούν στην ταχεία ωρίμανση της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας (Saudi Greek Interconnection), αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, κατά την ομιλία του στο 13ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ.
Όπως είπε ο κ. Μανουσάκης, ήδη έχουν ανατεθεί οι μελέτες σκοπιμότητας για το μεγάλο ενεργειακό έργο που θα συνδέσει για πρώτη φορά την Ευρώπη με την Αραβική Χερσόνησο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2025.
“Στόχος μας είναι να εντάξουμε τη νέα διασύνδεση στα Έργα Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος (PCI) για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα δώσει στην Ευρώπη και στη Σαουδική Αραβία τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μεγάλες ποσότητες “πράσινης” ενέργειας, που παράγεται σε διαφορετικές γεωγραφικές και κλιματικές ζώνες”, τόνισε.
Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY, με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Κοπελούζου, ένα έργο στο οποίο ο ΑΔΜΗΕ συνδράμει ήδη από τεχνικής άποψης, ενώ εξετάζει τη συμμετοχή του και σε επενδυτικό επίπεδο.
“Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει, όχι μόνο για την προφανή γεωπολιτική του σημασία για την Ελλάδα, αλλά και λόγω των εμπορικών του προοπτικών”, ανέφερε.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, τόνισε ότι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις δημιουργούν ευκαιρίες συνεργασίας και στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις στρατηγικές συμφωνίες στις οποίες έχει προχωρήσει η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom.
Η πρώτη, αφορά τη συνεργασία με την Dawiyat Integrated, για τη δημιουργία ενός νέου “διαδρόμου” μεταφοράς δεδομένων υπερυψηλών ταχυτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο και η δεύτερη με την Telecom Egypt, για τον κλάδο του καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών, 2Africa. Πρόκειται για ένα έργο που θα συνδεθεί στην Κρήτη, βάζοντας για πρώτη φορά το νησί στον “χάρτη” των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών καλωδίων του κόσμου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- BriQ Properties: Πιστοληπτική διαβάθμιση “AA” από την ICAP CRIF RATINGS
- “A Night for the Nationals”: Η Allwyn ένωσε showbiz και αθλητισμό σε μια λαμπερή βραδιά
- Συναγερμός σε “κίτρινο φόντο” για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Επικράτεια
- Ferryhopper: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως 20 ευρώ για περισσότερα από 30 νησιά το φετινό καλοκαίρι
- Νέα στοιχεία ζητά η Αρχή Eλέγχου Αγοράς από τις ασφαλιστικές για αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας
- Επιφυλακτικότητα και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το τεχνολογικό κραχ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Rheinmetall: Στρατηγική συμφωνία στην αμυντική βιομηχανία
- ΔΕΗ: Γιατί κλείνει ο κύκλος του λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία – Απαντά για την απόσυρση των παλιών εκσκαφέων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








